Wpis z mikrobloga

Co sądzicie o zakupie GTX 970 w dniu dzisiejszym? Nie chodzi mi o samą kartę, a raczej o pierwsze plotki dotyczące nowej platformy GTX 1070. Teoretycznie premiery i pierwsze karty dostępne by były w lipcu, a kolejne pogłoski opisują dwukrotny wzrost wydajności. Czy warto jeszcze się wstrzymać czy też nie kombinować i korzystać już z nowego mocniejszego sprzętu?

#pcmasterrace #komputery
  • 12
@MaddoxX1911: no właśnie mam mieszane uczucie. Jadę teraz na Gigabyte 450GTS i jednak zacząłem być wybredny, że nie mogę pograć na pełnych detalach i bez patrzenia na te 70 stopni na grafice.
Ciekawy jest właśnie ten Gigabyte GTX970 Extreme z racji na wyższe taktowanie od "normalnego" Gigabyte 970 i racji na pasywny tryb działania podczas niskiego poboru mocy.
Po za tym czeka drugi komputer aby w niego wpakować tą 450tkę i
@yoGhurrt1: W lipcu wyjdzie najwyższa półka dostępna będzie w gdzieś sierpniu u nas ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Coś za ~1500 zł pokroju gtx 970 wyjdzie z miesiąc później więc szykuj się na wrzesień/październik w sklepach dopiero.
@Szwejkk: prawda, wrzesień/październik o ile w ogóle się dorwę, bo mogą się ludzie na nie rzucić i trzeba będzie czekać na kolejne dostawy. A równie dobrze jak październik to i do grudnia mogę poczekać bo promocje świąteczne blablabla. Kwestia do zastanowienia, ale zaczynam się przekonywać, że chyba nie ma co czekać, bo mogę właśnie i nawet coś przejściowego wziąć.