Aktywne Wpisy
kamikaze_ +906
TVN i ocieplanie wizerunku xD
SzejdiSlimSzejdi +684
Wyobraźcie sobie, że na wiecu Tuska pojawia się np. Sośnierz,
Donald zaprasza go na scenę i zamiast skorzystać z okazji, żeby go zjechać argumentami, to w świetle kamer zaczyna na niego wrzeszczeć, obśmiewać, a na koniec robiąc coś na wzór mabo rapu machając łapą i krzycząc : "Panie Sośnierz , masz Pitbulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak prawicowy rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz mojemu kumplowi ścieżkę najlepszego proszku, a
Donald zaprasza go na scenę i zamiast skorzystać z okazji, żeby go zjechać argumentami, to w świetle kamer zaczyna na niego wrzeszczeć, obśmiewać, a na koniec robiąc coś na wzór mabo rapu machając łapą i krzycząc : "Panie Sośnierz , masz Pitbulla, który wygląda jak jamnik, gibasz się jak prawicowy rezus, zachwycasz się panem Kunta-Kinte, marnujesz mojemu kumplowi ścieżkę najlepszego proszku, a
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Opcja nr 1:
Stary dobry #php + biblioteka dompdf
zalety:
- nie wymaga "specjalnego" hostingu.
- wydaje się proste w implementacji ze względu na to, że to jedno spójne narzędzie.
wady:
- cholera wie jak ten ich parser html/css działa. Niby jest kompatybilny z CSS 2.1 (IE8 też niby było ;P)
Opcja nr 2
Node.js + pdf-merge do łączenia plików + pdfkit do generowania PDF + pdftk - konsolowe narzędzie, wymagane przez pdfmerge.
zalety:
- Porządny silnik parsujący HTML/CSS (pod spodem działa PhantomJS) oparty na WebKicie
wady:
- Nie dość, że wymaga serwera z nodejs, to w dodatku wymaga pdftk - więc albo dedyk, albo trzeba prosić admina, żeby zainstalował dodatkową usługę.
- Wymaga kilku narzędzi, a to zawsze niesie ryzyko, że coś pójdzie nie tak "na styku" tych narzędzi.
#programowanie #javascript #nodejs
Też mam takie przeczucie, że opcja nr 1 to lepszy pomysł.
@koob
Widziałem to rozwiązanie. Z tym, że to narzędzie konsolowe, do którego trzeba użyć jakiejś nakładki np. wkhtmltopdf dla nodejs, albo phpwkhtmltopdf Więc ro rozwiązanie zbliżone do opcji nr 2, którą przedstawiłem wyżej. I chyba wolałbym w takim wypadku użyć PhantomJS.
@januzi, @koob
Czy wasze odpowiedzi poparte są doświadczeniem, czy
PhantomJS + noede.js kusi, ale wygląda na to, że wkhtmltopdf to najlepszy i najprostszy pomysł.