Wpis z mikrobloga

@dorotka-wu: zęby mają zakończenia nerwowe w szczekach, zwłaszcza 8. Albo w którymś kanaliku na samym końcu zaczął się stan zapalny i masz ropę. Trzymaj się Dorotko( ͡° ͜ʖ ͡°) daj znać jak wrocisz( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@troflix: @Czarna_Pomarancza: byłam w Miladent. Ogólnie spoko. Poki co antybiotyk na kilka dni, a później trzeba wyrwać. Ubolewam bo to jedynka na dole... :((((( do tego nie ma terminów... a prywatnie 200zł ;-( zaraz zaczynam dzwonić czy gdzieś mają terminy... a pozniej trzeba będzie coś wstawić i nie uśmiechać się do zdjęć...
  • Odpowiedz
@dorotka-wu: ojjj to niedobrze. jesli chcesz na nfz to polec na KOR (specjalnie pisze KOR, bo gdy szedlem w nocy na oddzial na szycie i spytalem ochronairza o SOR to mi wylecial z tekstem, ze tu nie ma SORu, bo to klinika... mowim yo gumedzie) w nocy i ze boli, to moze bedziesz miala farta i wyrwa,a nie podadza przeciwbolowe :P a co do wstawki to huhu, chyba bedzie trzeba sie
  • Odpowiedz
@dorotka-wu: O masz, chciałem napisać że też jutro idę do dentysty i też się boję, ale przeczytałem o jedynce na dole i sobie darowałem. Wyrwą, i co dalej? Koronka? Jakie koszty będą?
  • Odpowiedz
@WMPP: koronke trzeba miec na czym postawic, a jak nie bedzie zeba :P to musi byc implant, a koszta tu siegaja ponad 1000. ewentualnie mozna mostek wstawic
  • Odpowiedz
@dorotka-wu: ja byłam wczoraj na Dębowej 1 (Uniwersyteckie Centrum Stomatologiczne), robilam rtg szóstki żeby stwierdzili czy da się odratowac czy do usunięcia. Niestety to drugie, ale powiedziałam że cholernie mnie boli to wyrwali mi od razu tego samego dnia. Także jak zależy Ci na czasie i na nfz to tam, nie trzeba żadnego skierowania
  • Odpowiedz