Wpis z mikrobloga

Yoł. Bawi się ktoś w steamgifts? Dopiero co se założyłem i już trochę uzupełniłem konto na Steam gierkami. I teraz widzę, że jest jakiś SteamGifts. Tam się coś zbiera, wygrywa? Legalne, bezpieczne to? Bo nie do końca kumam na czym to polega :)

#steam #steamgifts
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jest całkowicie legalne, bezpieczne też. Tzn jak wygrasz grę to od wysyłającego zależy czy Ci ją wyśle - jeśli tego nie zrobi to możesz mu wystawić coś w stylu negatywnej opinii.
  • Odpowiedz
@RRybak: legalne, bezpieczne. ludzie wrzucają gry, wchodzisz w losowania za które płacisz wirtualnymi punktami (same się odnawiają). jeżeli zostaniesz wylosowany, dostajesz od kogoś innego klucz/gifta. Za rozdawanie gier zbierasz contributora, co pozwala Ci wejście do większej liczby losowań (niektóre są ograniczone, można wejść od danego poziomu contributora).
  • Odpowiedz
fak, pisze, że muszę mieć gier przynajmniej za 100$ (na FAQ było 50). A mam 89... trza będzie coś dokupić w muve ;)
  • Odpowiedz
@RRybak: nie licz na częste i duże wygrane. Ja mam ~2k wejść do losowań i tylko 4 razy cos wygrałem, a wcale nie wchodzę na takie, w których bierze udział kilka tysięcy osób.
  • Odpowiedz
@RRybak: Na 6 tysięcy wejść wygrałem: Aliens vs. Predator, Renegade Ops, Max Payne 2, Plants vs. Zombies GOTY Edition, Day of Defeat: Source, Crazy Machines, Dungeons - The Dark Lord, Sid Meier's Civilization V, Duke Nukem Forever Collection, King Arthur Collection, DEFCON + Soundtrack DLC, Hearts of Iron III, Cubemen.

plus trochę DLC do takich gier jak Magicka, Darksiders2, Alan Wake (American Nightmare).

Sam nabiłem ponad $100 contribution takimi grami
  • Odpowiedz
Alan Wake (American Nightmare)

@Andr3v: Też to wczoraj wygrałem.

@Endorfinek: Kiedyś wchodziłem we wszystko co mnie interesowało, a teraz tylko do 1k. Wcześniej mało wygrywałem, a w ostatnim tygodniu 2 DLC i 2 gry. Widać nie opłaca się wchodzić w gry dużo oblegane.
  • Odpowiedz