Wpis z mikrobloga

Miredżgi, grał ktoś już w Quantum Break?

Ja dostałem w sobotę fizyczny preorder, mimo, że światowa premiera jutro. I tak sobie powoli gram. Jestem w 3 akcie i powiem, że gra zachwyca - grafiką (przypominam, mówimy o konsoli Xbox One), a szczególnie fabułą. Serial to majstersztyk, cutscenki to majstersztyk. Jako minus zaliczam "tunelowość" gry i sztuczną możliwość wyboru jak rozgrywka ma potoczyć się dalej (na ten temat nic więcej nie powiem, nie chcę psuć zabawy potencjalnym graczom). Jednak największym minusem jest brak jakiejkolwiek lokalizacji w naszym języku. Nie ma napisów PL! Głupie ruskie mają nawet dubbing, a u nas null, zero. Microsoft strzela sobie w stopę takim posunięciem, co można zaobserwować na ich facebooku.

Polecam jak najmocniej, jednak ze względu na zawiłości fabularne wymagana znajomość języka angielskiego. Zawsze dla pomocy można odpalić angielskie napisy.

edit: Zapomniałem o muzyce, a raczej o udźwiękowieniu. Dźwięki idealnie współgrają z efektami wizualnymi, a nawet napisami kończącymi akt. Czegoś takiego jeszcze nie słyszałem :)

#konsole #gry #xboxone #quantumbreak
h.....l - Miredżgi, grał ktoś już w Quantum Break?

Ja dostałem w sobotę fizyczny p...

źródło: comment_4460n5u0ndB6D4kC4n1Q1dvNmW4gFzRj.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hxrpl: @archonik mówił na wideło, że gra to żaden powiew świeżości w rzeczywistości. Tunelowość po pierwsze. Z drugiej strony same moce - uniki, tarcze, radary - wszystko to już było w innych produkcjach.
Ja mu tam wierzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@LugVan: I to prawda, z resztą jak to u Remedy. Z Alanem Wake'em (dobrze napisałem? :P) było to samo. Nikt nie odbierze natomiast tego, że do gry nakręcono dobry serial i mamy bardzo dobrą, acz zagmatwaną fabułę. Jak dla mnie gra zasługuje na wyższą ocenę, bo jednak mamy tutaj nowy tytuł AAA, który wprowadza coś nowego (przed chwilą wymieniłem co), a widzę po recenzjach, że gry odcinające kupony od swojej
  • Odpowiedz
@hxrpl: Kiedyś już było coś podobnego. Defiance. Gra i serial bazujące na tym samym uniwersum, etc.
Z tego co pamiętam opinie o serialu najgorsze nie były. Gra też nie była zła (a chyba nawet i nadal jest).
  • Odpowiedz
@LugVan: Nie słyszałem o tej grze ale po krótkim researchu widzę, że serial był puszczany na Syfy, a gra była osobno. Dobrze myślę?

W QB serial jest w grze (po każdym akcie puszczany jest 30 minutowy odcinek) i został stworzony tylko na jej potrzeby.
  • Odpowiedz
  • 0
@hxrpl: czyli coś innego. Z tego co pamiętam z zapowiedzi Defiance (nie oglądałem serialu więc nie potwierdze) - wydarzenia w grze miały się przekładać na wydarzenia w serialu, czy jakoś tak.
  • Odpowiedz
@LugVan: Tutaj jest podobnie, ale to tylko mini seria (4 odcinki bodajże, czyli czeka mnie jeszcze jeden). I w serialu są aktorzy, którzy są odwzorowani w grze (coś jak Kevin Spacey w COD: AW)
  • Odpowiedz
@steemm: kod na wersję pc jest tylko jak kupisz wersję cyfrową na Xbox Live. W wersji pudełkowej w środku jest kod do Alan Wake (kompatybilność wsteczna czyli działa na X360 i XONE).
  • Odpowiedz