Wpis z mikrobloga

#elektronika #elektroda #technologia

Takie pytanie... dlaczego jak mam podłączonego laptopa przez HDMI do TV. Gdy laptop działa, w TV tracą się kanały. Gdy odłączę HDMI od laptopa, wszystko wraca do normy.

Podobnie mam w aucie. Stacje normalnie chwyta, zetka, rfm... po włączeniu zapłonu, wszystko zaczyna się tracić, jakoś spada itp.

W pracy, stare radio. Dlaczego jeśli jest do jednego węzła podłączone dwa gniazdka. Oddalone od siebie o 2-3m. Pod jednym podłączone to radio, do drugiego jeśli cokolwiek się podłączy. Radio gubi fale...

To samo w innej części pracy... aby radio działało dobrze, na kaloryferze musi w odpowiednim miejscu wisieć... KŁÓDKA!

Chore.

#kiciochpyta
  • 12
@dzieju41: Mam ustawione na dwa ekrany. Na laptopie mam jeden, na TV drugi. Ale nie mam wybrane AV z HDMI lecz z anteny. Wystarczy że HDMI jest podpięte, nie musi być używane.

No nie taki koniec, niedaleko Katowic.
@dzieju41: Odbicie fal. Ale jakie jest odbicie w aucie? Stoję w blaszanym garażu bez zapłonu. Czystko. Stoję poza garażem, pod rozgłośnią lokalnego radia, już nie łapie. A CZECHA #!$%@? BEZ PROBLEMU. Mind Fuck
@Felonious_Gru: Aaale mówimy teraz o aucie czy zwykłym radiu? Jak o aucie, to wszystko oryginalne. Radio, kable etc. Jeśli chodzi o radia. To w mojej pracy jest straszne zapylenie. Nie bierzemy nówek tylko jakieś lata 80-90 :D