Wpis z mikrobloga

Mirki od tagów #winyl i #gramofon mam prośbę - halp! No wiec kupiłam z 10 lat temu gramofon za grosze firmy elta. Teraz złamałam sobie do niego igle (nie używałam rok i teraz jak go dotknęłam to igła odpadła :/). No i teraz mam dwa pytania: co to za model, moze ktos go zidentyfikuje, bo Google nie odpowiada na to pytanie i nie wiem jaka igle kupić. Dwa - jak te wkładkę zdemontować? Nie widzę zeby były jakieś śruby a szarpać na sile nie chce.
xfaraday - Mirki od tagów #winyl i #gramofon mam prośbę - halp! No wiec kupiłam z 10 ...

źródło: comment_PXfJHUslivRMhMo7g8fAwwToSX0ZdYq2.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
@xfaraday: Wkładka Sanyo st 05 bodajże. Igła sama wystarczy,bk wkładka będzie pewnie grać.

A tak w ogóle kup lepiej jakiś gramofon z wkładką magnetyczną. Ta Twoja jest piezoelektryczna i prócz tego, że ma eliptyczna igłę to nacisk na płytę jest tak duży, że ją zwyczajnie niszczy.
Wkładki piezoelektryczne są #!$%@? albo drogie i #!$%@?.
  • Odpowiedz
  • 0
@p10trek: tak zrobie chyba. One sie pogiely chyba jak wyjmowałam kabelki, niestety to ramie jest fatalne - mały zakres ruchu co utrudnia mocno manewry przy wkładce :/ @patatier: obczaje :) niestety ale kupno nowego gramofonu nie wchodzi w grę, za rzadko słucham moich płyt i meloman ze mnie żodyn :P
  • Odpowiedz