Wpis z mikrobloga

tl;dr Szukam słuchawek których używać będę w drodze na uczelnie, w podróży itd.

Szukam słuchawek których używać będę w drodze na uczelnię oraz w podróżach(autem, autobusem)( w domu używam hyperX cloud). Przez ostatnich kilka lat używałem sennheiser px 100 ii. Mimo słabego wygłuszenia bardzo podobała mi się ich muzykalność. Sprawdzały się praktycznie w każdym gatunku(przeważnie słucham szeroko pojętej elektronicznej, czasami rockowej, filmowej). Niestety przez lata intensywnego użytkowania zużyły się na tyle że wolę kupić nowe. Przez krótka chwilę miałem Xiaomi pistion v3 i grały dużo słabiej od tych pxów. Nie uważam się za wielkiego audiofila ale różnicę słyszałem wyraźną. Źródłem będzie telefon nexus 5.

W pierwszej chwili chciałem po prostu znowu kupić px 100, bo widziałem je w outlecie nowe za 89 zł. Praktycznie koszt naprawy starych. Jednak stwierdziłem że może warto poszukać czegoś nowego, może o zamkniętej konstrukcji lub dokanałowe. Z racji tego że pxy mam za niecałe 100 zł to nie chce też wydawać dużo więcej na coś innego.

Pytanie do was czy kupić kolejne pxy czy coś do tych ~150 zł jest godnego uwagi co sprawi że nie będę czuł że był to jakościowy krok w tył.

PS. Ktoś mi polecił Beyerdynamic DTX 501 p. Całkiem nieźle się prezentują, ale czekam na inne opinie.

#sluchawki #muzyka #audioboners #pytanie #pytaniedoeksperta
Pobierz Wirtuoz - tl;dr Szukam słuchawek których używać będę w drodze na uczelnie, w podróży ...
źródło: comment_zJVKz0OKB52gyNEdo4X8EuMxLzfJGH8o.jpg
  • 6
@Wirtuoz: Przez ostatnie lata miałem okazję słuchać muzyki zarówno z Sennheiser'ow px 100 ii oraz Koss Porta Pro jako że posiadałem oba modele osobiście. Obie konstrukcje grają przyjemnie i są wygodne w użytkowaniu jednak gdybym miał wybierać skłaniałbym się ku słuchawkom Koss Porta Pro - według mnie grają nieco czyściej i nie sprawiają że muzyka jest "przytłumiona" w porównaniu do Sennheiser'ow. W listopadzie kupiłem bratu na urodziny wspomniane Beyerdynamic DTX 501p
@Wirtuoz: Beyerdynamic DTX 71 - ale osobiście zdecydowanie skłaniałbym się ku RHA - mają świetne wykonanie, gwarancja 3 lata a gdy cokolwiek się w nich zepsuje - wymiana na nowe. Jest to szkocka marka i dba o klienta. W dobrej cenie możesz dostać u nas, dla mirków wysyłka gratis( ͡° ͜ʖ ͡°)