Wpis z mikrobloga

Całkiem niedawno zakończył się drugi sezon Haikyuu i muszę powiedzieć że jest to bardzo udana kontynuacja. Przede wszystkim uniknięto tutaj syndromu Kuroko no Basket który w drugim sezonie dostał rykoszetem ze swojego działa (durna era "bankaiów"). O ile początkowe odcinki drugiego sezonu haikyuu były zniechęcające (ten typ postaci jak ta blondyna jest denerwujący) to późniejsze odcinki wynagrodziły te pierwsze (odcinek 24 był najlepszy, świetnie zobrazowane emocje). Jak dla mnie 8/10.
#anime #haikyuu
  • 18
@GeneralX: ja wczoraj skończyłem pierwszy sezon, i póki co jestem bardzo miło zaskoczony, to poziom "Baby steps" czyli w mojej skali właśnie 8/10. Dawno nie widziałem tak dobrej serii sportowej. Chyba od "Ping ponga".
@xoracy: @GeneralX: No sobie jaja robicie. W Baby Steps, nawet w Kuroko's Basketball bohaterowie byli bardziej dojrzali (nawet jak na nastolatków), więcej dramaturgii, zwrotów akcji jak na serie sportowe przystało. W Haikyuu nastolatkowie wyglądają jak 10-latkowie, a zachowują się jak 6-latkowie, płycizna fabularna i zwroty akcji polegające na ciągłym odniesieniu do ''siły współpracy''. Haikyuu jest dobry wizualnie, ale wątek fabularny i bohaterowie są tak irytujący przez swoją naiwność, że nie
@Sartana: Nie rozumiem o co Tobie chodzi z tą śrędnią - przecież jest prawie o 1 ocenę wyższa od przeciętnej, czyli większość tego co obejrzał było powyżej średniej, a nie wszystko jest przecież arcydziełem i wcale nie musi żeby oglądać z zainteresowaniem.
@Luka_Wars:

Nawiasem mówiąc General Haikyuu oceniłeś tak samo jak One Outs czy Akirę, a Gintamie wstawiłeś 10. Niby o gustach się nie dyskutuje, ale ktoś ma problemy z
@Sartana: Nie bajki a animacje. Zdaje się, że dawniej programie gimnazjum było odróżnianie czym jest bajka, a czym jest powieść ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niezależnie od ilości słabych tytułów są też dobre anime.

rozwiń bo mnie zaciekawiłeś a nie wiem czy dobrze zrozumiałem w czym tkwi problem.

@faustinek: W tym, że na równi oceniłeś anime reprezentujące zupełnie różne poziomy. Zauważyłem w twoich ocenach brak konsekwencji i
@Luka_Wars:

W tym, że na równi oceniłeś anime reprezentujące zupełnie różne poziomy. Zauważyłem w twoich ocenach brak konsekwencji i nie da się tego zwalić po prostu na gusta.

Powinieneś to kierować do Generala nie do mnie, ale twierdzenie, że ocenienie Gintamy wyżej niż Akiry jest pomyłką zakrawa o śmieszność.
@Luka_Wars: No super, wyśmiewasz argument odnośnie filmiku a sam wyskakujesz z argumentem typu "ty nie umiesz oceniać, ja oceniam lepiej niż ty" ( ͡° ͜ʖ ͡°). No ale to nie jest celem naszej rozmowy.

Wróćmy do Haikyuu. Bohaterowie są w porządku, ale też są szablonowi co sam napisałeś. Jednak w przeciwieństwie do innych anime tutaj jakoś większość nie działa mi na nerwy i to już samo w
No super, wyśmiewasz argument odnośnie filmiku a sam wyskakujesz z argumentem typu "ty nie umiesz oceniać, ja oceniam lepiej niż ty" ( ͡° ͜ʖ ͡°

@GeneralX: Gdzie postawiłem taką tezę? Napisałem, że nie widzę w twoich ocenach żadnego spójnego kryterium. Jedne serie oceniasz pod względem jednych kryteriów, drugie pod względem jakichś innych. W związku z tym trafiają się takie smaczki jak Akira z oceną równą jakiemuś gniotowi. Nie
@Luka_Wars:

Gdzie postawiłem taką tezę? Napisałem, że nie widzę w twoich ocenach żadnego spójnego kryterium. Jedne serie oceniasz pod względem jednych kryteriów, drugie pod względem jakichś innych. W związku z tym trafiają się takie smaczki jak Akia z oceną równą jakiemuś gniotowi. Nie manipuluj.

No i dalej czepiasz się jak ja oceniam anime. Bo dla ciebie jest sytuacja że Akira ma taką samą ocenę co pewien gniot. Zostawmy tego typu kwestie