Słuchajcie, miałem wczoraj obtarcie z innym autem jadąc autem różowego (jestem sprawcą, na nią jest dowód rejestracyjny i OC). Oświadczenia spisane etc. Co dalej? Mam iść z oświadczeniem do ubezpieczyciela? Czy też ma iść różowy skoro wszystko na niego zapisane?
@ZimneDziadyListopady: Tak, PZU, jest ochrona zniżek. Tylko nie wiem na 100% jak to działa, bo różowy stuknął w lampę jakąś Insignię w zeszłym roku- nie minął rok ale polisa już jest nowa w stosunku do tamtego puknięcia.
@ludzik: to co się martwisz :) teraz masz podgląd online na przebieg zgłoszenia, jak naprawisz to fotki musisz porobić i tyle. najlepiej się dogadaj na bezgotówkową naprawę, polecam
@ludzik: nie macie ac ( ͡°ʖ̯͡°)? jeśli nie to faktycznie sami naprawiacie, a poszkodowanego z oc ściągają wam. w sumie ac czasami wychodzi drożej niż kilka elementów do wymiany rocznie :D
@ZimneDziadyListopady: Kurde, to g---o nie jest takie słabe jeśli chodzi o karoserię. Oczywiście przy niskiej prędkości dzwonka. Bo te nowe to zderzak idzie zaraz nad koło i walniesz tam to ćwierć auta już pokrzywione ;) Serio serio.
Zmarła mi przed chwilą mama, 6 lat temu tata, jak jeszcze byłem nastolatkiem. 22 lata na karku, od dawna się czułem sam na tym świecie, ale teraz to już przesada
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link