Aktywne Wpisy
Cosipi +241
Hahah
Mentzen o 19.25 w TVNie
Więc z ciekawości włączyłem i oczywiście leci bingo TuskVN
Godek, Jedzenie psów, pierdyliard wypowiedzi Korwina, będziesz wisiał, 5 mentzena, onuce, 5g xD
xDDDDDDDDDDDDD
Ale to jest szambo takie same jak #tvpis tylko że za pieniądze amerykańsko/żydowskiego lewactwa a nie nasze jak w tvpis
TFUUU
#konfederacja #bekazlewactwa #polityka
Mentzen o 19.25 w TVNie
Więc z ciekawości włączyłem i oczywiście leci bingo TuskVN
Godek, Jedzenie psów, pierdyliard wypowiedzi Korwina, będziesz wisiał, 5 mentzena, onuce, 5g xD
xDDDDDDDDDDDDD
Ale to jest szambo takie same jak #tvpis tylko że za pieniądze amerykańsko/żydowskiego lewactwa a nie nasze jak w tvpis
TFUUU
#konfederacja #bekazlewactwa #polityka
NoMoreTearsJustSmile +438
Jestem przeciwnikiem Konfederacji, ale Kraśko to już konkretnie odleciał. Niech pyta go o program wyborczy, a nie o cytaty jakichś ludzi na listach Konfederacji. Jestem ciekawa czy Kraśko będzie pytał Tuska o słowa "dupiarz" z ust Trzaskowskiego ( ͡º ͜ʖ͡º)
#konfederacja #tvn24 #tvn #bekazlibka #bekazlewactwa
#konfederacja #tvn24 #tvn #bekazlibka #bekazlewactwa
dzisiaj niedziela i MUSI być prawilny rosół.
Mnie za cholerę przez wiele lat nie chciał wyjść, robiłam na wiele różnych sposobów - a to mięso do zimnej wody / mięso do wrzątku / mięso łącznie z warzywami / mięso najpierw, później warzywa / itd itp. I zawsze wychodziła mi woda o lekkim smaku kurczaka... bez dziadostwa typu wegeta się nie obyło.
Przez ostatnie dwa miesiące postawiłam sobie cel, że co tydzień będę #!$%@?ć rosół, aż mi w końcu wyjdzie... no i od dwóch tygodni w końcu wychodzi, bez grama gówna typu wegeta, o smaku jak u mamy, więc chyba znalazłam swój sposób na niego ;)
Jak Wy robicie? Gdzieś wyczytałam, że niektórzy wrzucają ziele angielskie i liść laurowy, ale dla mnie to trochę herezja (dla mnie rosół to nie zupa, rosół to jest rosół - osobna kategoria).
Dajecie kapustę?
Podpalacie cebulę?
Robicie z samego kuraka czy dajecie mieszane mięso?
Może dzięki Wam uda mi się ulepszyć mojego skila ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Najpierw gotujesz wołowinę a potem inne mięso? Czy wrzucasz wszystko razem od razu? Robisz z warzywami czy dajesz się najpierw mięsu trochę pogotować a dopiero potem dorzucasz warzywa?
Niby rosół to taka prosta sprawa a #gownoprawda :P
Mam zakodowane, że ziele i liść dodaje się do zup, dają taki specyficzny zupowy posmak :P
@ocokaman89: pytanie z jakiego mięsa one robiły rosół i czy robisz z takiego samego. Podejrzewam że nie.
Ja zawsze robię warzywno-mięsny rosół i wychodzi git.