Wpis z mikrobloga

Elo, mam pytanie odnośnie operatorów komórkowych, głównie VigrinMobile. Szukam alternatywy dla #orange na kartę. Aktualnie wydając 30zł kupuję pakiet 2GB za 12 zł + nielimitowane smsy też za jakieś 10zl. No i warto dodać, że ten internet nie zawsze wystarcza. Z tego co widziałem to właśnie w Virgin w tej samej cenie mam 5GB + rozmowy i smsy nielimitowane do wszystkich. No i tu rodzi się pytanie, czy to rzeczywiście tak jest, czy są jakieś dodatkowe ukryte opłaty? Jak z zasięgiem w PL (najlepiej jakby ktoś miał porównanie z Orange)? Może ktoś zna korzystniejszą ofertę, koniecznie na karte i w/w warunki? #virginmobile #telefony #kiciochpyta #siecikomorkowe
  • 17
@szluug: Jak masz w Orange to zmien taryfe na orange free na karte. Za doladowanie za 30 zl dostaniesz bonus 6gb a za 15zl wykupisz pakiet nielimitowanych smsow i bodajze 2gb internetu. Albo za 30zl pakiet rozmow bez limitu i smsow plus te bonusowe 6gb
@szluug: za 29zl w nju mobile masz wszystko nielimitowane i 3gb Internetu. Nie musisz kombinować z pakietami.

jeśli masz drugi numer to podpinasz go pod twój abonament i wzrasta on tylko o 9zl.

oba numery mają nielimitowane rozmowy SMS-y i internetem się dzieła - z puli 3gb.

PS. po 3 msc Internet się podwaja, po 6 msc też.
@IcyHot: 3GB troche mało w stosunku do 5/6, nie sadzisz? @webdude: jak wypada zasięg Plusa, są z nim jakieś problemy? Nie ukrywam, większość tygodnia spędzam w Katowicach, ale weekendy już na delikatnie mówiąc wsiach, więc zasięg też ważna rzecz. @tomalo_pl: dzięki, sprawdze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@szluug: No tak tylko że w nju masz takie coś

jeżeli jesteś z nami od 6 miesięcy - dostajesz 2 razy więcej internetujeśli jesteś z nami 12 miesięcy - dostajesz 2,5 razy więcej internetujeśli jesteś z nami 24 miesiące - dostajesz 3 razy więcej internetu
@tomalo_pl: a to nie jest tak, że oni mogą to w każdej chwili wycofać? Już pare razy mi się tak zdarzyło, że korzystałem z pakietu od dłuższego czasu a tu nagle KONIEC - jednak im się nie opłaca ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@szluug: ja zawsze mialem dobry zasieg w Plusie. Swego czasu jadąc autostrada A4 z Rzeszowa do granicy w Jędrzychowicach miałem odpalone radio internetowe i ani razu nie przerwało. Znaczy, ze zasięg byl caly czas. Tak samo jezdzac z Yanosikiem zasieg jest.
@szluug: promocja do odwołania, jak się przestanie opłacać (w co wątpie) to bankowo dostaniesz wcześniej informację i będziesz mógł szukać innych lepszych opcji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Dax13: czyli lepiej traktowani są klienci przenoszący numer niż z długoletnim stażem... O tym też się musze coś więcej dowiedzieć, dzięki!
@team1212: doładowanie 100 zł daje w sumie 110zł, a mozesz je kupić na necie za ok. 90zł + aktywujesz skarbonkę i po doładowaniu konta masz 115zł a ponosisz tylko koszt 90zł i przez cztery miesiące aktywujesz sobie pakiet nolimit za 28zł co daje 22,5zł na miesiąc