Wpis z mikrobloga

#windowsphone

Ludzie dajcie sobie spokój z informowaniem innych, że skoro MS nie dał aktualizacji na wasz telefon to przerzucacie się na inny system.
1. Co to mnie gówno obchodzi?
2. Czy zawsze kupujecie telefon, bo pewnie będzie update i będzie coś fajnego? Kupujecie z danym systemem, funkcjonalnością itp. Czy w instrukcji jest napisane, że obiecują jakiś update systemu czy coś? Nie podoba się to nie kupuj/sprzedaj i spokój. Nikt po tobie nie będzie płakał.
  • 34
@dietyloamoniowy: Moment ale wszystkie telefony dostały aktualizacje. Jezeli jakiegoś nie ma na liście to wystarczy pobrać z programu insider i będzie to ten sam system ktory został udostępniony przez OTA telefonom z listy. Różnica tylko ze te z listy dostana wsparcie. Ale obietnica została dotrzymana i nawet telefony 3,4 letnie dostaly aktualizacje do W10. Nie znam 3 letniego telefonu z androidem ktory dostal aktualizacje od producenta. Mam HTC one m7 i
@dancap: Tak, dostały insidera, ale nie oficjalną aktualizację przez OTA, a znaczna większość użytkowników nawet nie wie co to jest Insider. O Redstone przez Insidera możesz zapomnieć dla telefonów spoza listy, na tym koniec.
@dancap: 164 jak już no i niczym się nie różni, wszystkie będą dostawać nowe update jak jest się w "release preview" do czasu oficjalnego wydania redstone, wtedy niewspierane nic już nie dostaną z insidera.
@dietyloamoniowy: Czyli otrzymały takiego samego windowsa tylko nie przez OTA. Czyli tak samo jakby wkurzyć się ze paczkę z książką otrzymać przez swoja sąsiadkę a nie pocztę polską mimo ze książka ta sama :D

Telefony 3,4 letnie dostały aktualizacje. Moze jeszcze powinni wspierać telefony 6,7,8 letnie?
czyli nie mogę wyrazić swojej opinii na temat systemu, bo ty tak chcesz? wtf

@ZmutowanaFrytkownica: Czy ja coś takiego napisałem? Piszę do ludzi, którzy płaczą, bo nie dostali aktualizacji i wszystkim oznajmiają, że przechodzą na andka, bo tam mają aktualizacje systemu co miesiąc do końca życia.
@dancap: to tak jakbyś ściągnął cyanogenmoda lub inny custom rom paranoid android 4000 na samsunga sralaksy s500 gdzie producent oficjalnie wydał wersję 3000 i cieszył się, że samsung daje aktualizację dla tego modelu. Insider zbiera więcej danych, bo to wersja testowa, a nie oficjalna, dla mnie jest to zwyczajna beta. Jak dostanę NORMALNĄ aktualizację do telefonu bez instalowania insidera to wtedy jest to dla mnie pełnoprawna aktualizacja do dziesiątki.
@ZmutowanaFrytkownica: Czyli jednak chodzi o formę otrzymania aktualizacji :D mimo ze to te same systemy czyli każdy telefon otrzymał W10 ale nie otrzymano go w postaci OTA mimo, ze 164 z insider I ten oficjalny to te same wersje. Taka jest prawda a to tylko ośmiesza osoby które robią gownoburze.
@dancap: a wiesz, że beta z insidera zbiera więcej danych? Sam się ośmieszasz, bo nie rozumiesz co to oficjalna aktualizacja, a wersja testowa. Nie po to mam aktualizację w opcjach telefonu żeby instalować insidera i aktywować telefon jako tester wersji beta i dostać system. Sorry, ale to nie jest to samo.
@ZmutowanaFrytkownica: Ok czym różni sie 164 z insider od tej którą ja dostałem oficjalnie pod względem funkcjonalności, treści itd? 164 oficjalnie zostało uznany jako oficjalna wersja. Inna jest tylko forma zainstalowania systemu. Ty masz problem bo systemu nie otrzymasz przez OTA. Przypominam ze ja tez musiałem zainstalować program a dopiero potem miglem aktualizować za pomocą menu w opcjach.
Podaj mi roznice miedzy systemem 164 z insider a OTA oprócz formy uzyskania
@dancap: taka, że NIE JEST TO #!$%@? OFICJALNA AKTUALIZACJA! Ile razy mam to tłumaczyć?! Już nie mam siły. Chętnie napisałbym coś, ale byłoby dokładnie to samo co napisałem wyżej. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem, błagam. Nie chce mi się pisać więcej porównań, te dwa wyżej są wystarczające.
@ZmutowanaFrytkownica: Czyli sam siebie oszukujesz. Jezeli chcesz zmienić system to bez sensu szukać tak głupiego argumentu jak forma wysylania aktualizacji. Tak naprawdę IDENTYCZNY system ktory ja otrzymałem możesz sobie ściągnąć ale skoro ty musisz miec oficjalną formę aktualizacji i dla ciebie to taka różnica mimo ze otrzymasz ten sam system to faktycznie zmień system :)
@ZmutowanaFrytkownica: Czyli przyklad z książką jest trafny. Ta sama książka tylko inna forma jej dostarczenia :) fakt jest taki ze W10 jest dostępny dla wszystkich telefonów. I ten sam system ktory ja mam na moim 930 zainstaluje na telefonie mojej dziewczyny która ma telefon z 512mb tylko inną droga :) sam produkt będzie identyczny.
@bocznica: lata? dokładnie 2. Każdy iPhone dostaje jeszcze 2 kolejne iOSy po swojej premierze - telefony które nie dostały aktualizacji miały po 3 lata albo więcej (np Lumia 820/920)