Wpis z mikrobloga

@Oskarek89: Z tym masz rację, z tego co pamiętam Ben Brode mówił, że jego ulubioną kartą jest Yogg-Saron, jeśli będzie wykonany "zgodnie" z warcraftowym lore to może mieć naprawdę ciekawą mechanikę
@Oskarek89: Strasznie na siłę forsują ten archetyp bóstw, chcąc zmusić graczy do chociażby spróbowania gry talią z tymi cudakami (dali pierwszego za darmo, więc wiadomo, że każdy coś nim zagra). Dość brutalny pomysł na spowolnienie gry, szczególnie jeżeli 1/3 kart z rozszerzenia to karty synergii z bóstwami
@Oskarek89: Czy ja wiem? Pierwsza dwójka zaprezentowanych kart co współpracują z cthunem są naprawdę mocne:
2/3 z okrzykiem +2/+2 dla cthuna jest spoko a ta 3/4 jeszcze lepsza, bo daje buffy na koniec, a nie początek tury. Wydaje mi się że te 4 karty mogą spokojnie zapewnić dobry "habitat" dla bożka, i wiele decków będzie wymieniało swoje dwójki i trójki na ww. karty, a zamiast np dr balanced dadzą tego cthuna.
@leedss: Ale te 16 kart to karty mające interakcje z C'thunem, a nie takie które dają mu buffa. Możliwe więc teoretycznie, że już nie dostaniemy więcej kart zwiększających atak C'thuna, albo nawet dostaniemy karty które obniżają statystyki C'thuna drugiego gracza.
szczególnie jeżeli 1/3 kart z rozszerzenia to karty synergii z bóstwami

@KapitanBoruffka: 16/134=1/9, pozostali bogowie mają mieć oryginalne umiejętności, bez dedykowanych kultystów.

Pierwsza dwójka zaprezentowanych kart co współpracują z cthunem są naprawdę mocne:

2/3 z okrzykiem +2/+2 dla cthuna jest spoko a ta 3/4 jeszcze lepsza, bo daje buffy na koniec, a nie początek tury.

@KapitanBoruffka: Nikt nie gra 2/3 Krokodyla. Talia złożona z takich kart będzie miała trudności z