Aktywne Wpisy
wyslij_nudeski +493
Zmieniło się wszystko. Poza Starym.
Zmienił się mental, problemy, leki, diagnozy.
W sumie to człowiek wiedział, że to jebnie, ale myślał, że jeszcze spokojnie sobie 10 lat pożyje. A tu proszę, wątpliwości co do ewentualnego życia. Nie z powodu psychiki.
Zdiagnozowali u mnie coś pomiędzy zespołem Ehlersa-Danlosa a zespołem Marfana. Nie googlujcie. W skrócie chodzi o to, że mój organizm jest gównem, bo nie działa produkcja kolagenu. A kolagen jest w całym
Zmienił się mental, problemy, leki, diagnozy.
W sumie to człowiek wiedział, że to jebnie, ale myślał, że jeszcze spokojnie sobie 10 lat pożyje. A tu proszę, wątpliwości co do ewentualnego życia. Nie z powodu psychiki.
Zdiagnozowali u mnie coś pomiędzy zespołem Ehlersa-Danlosa a zespołem Marfana. Nie googlujcie. W skrócie chodzi o to, że mój organizm jest gównem, bo nie działa produkcja kolagenu. A kolagen jest w całym
mistejk +227
Miałem już kiedyś coś podobnego na RPi 1B+, ale szczerze mówiąc Malina średnio dawała sobie radę przy kilku zadaniach na raz, mimo podpiętego dysku SSHD [*]. Wiem, że od tamtego czasu trochę się zmieniło, namnożyło się modeli, a ja kompletnie straciłem orientację w temacie. Jaka platforma (i model) wg Was będzie najlepiej spełniała powyższą rolę? Najlepiej, jakby mieściła się w kwocie do 300 zł.
#raspberrypi #odroid #bananapi #komputery #informatyka #kiciochpyta
Komentarz usunięty przez autora
Są obrazy OpenWRT na x86, jest spore repozytorium programów i interfejsy webowe. Postawisz serwer samba, FTP a ssh masz w standardzie.
Nie wiem na ile ważne dla ciebie jest zużycie energii elektrycznej przez takie cudo, ale blaszak z normalnym dyskiem 3,5" jak "czuwa" i bierze 20W, chyba nie jest źle.
Poza tym jak to ma być do backupów, to
Z egzotyków masz PogoPlug, tani i dużo jest dokumentacji, ma SATA, USB i Gbit, minusy: ArmV5, mało ramu i pewnie wolny procesor, ale może tylko backup i pliki pociągnie ok (nie miałem z tym do czynienia bezpośrednio).
Zastanów się nad używanym terminalem/thin clientem, mało zużywa, x86, normalny bios i linux, jakieś sata pewnie