Wpis z mikrobloga

mrrrr #elektroda #elektrodacontent ( ͡° ͜ʖ ͡°)

"Widzę, że jesteś dumny ze swojego projektu. Ale może wyjaśnisz z czego? Z tego, że Arduino użyłeś w e-papierosie? Przerost formy nad treścią. Ale przed kolegami będziesz szpanował jakiego to ty (specjalnie z małej litery) masz e-papierosa. Może byś lepiej wykorzystał Arduino?"

// http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3177031.html
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@smutnyrobol: Może być dokładniej przeczytał temat. Wszedłem z ciekawości i gość autor napisał, że kodu programu nie udostępni, więc rzeczywiście wstawiać coś czego w dziale o kontruktrkcjach zrób to sam nikt nie może powtórzyć, a tylko się pochwalić faktycznie nie ma sensu, i nie dziwie się że ktoś się do niego przyczepił.
  • Odpowiedz
@r5678: Przeczytałem temat.
Być może ten komentarz jest mocno wyrwany z kontekstu ale uważam że jeżeli sam miałbym klepać kod i udostępnić go za nic to raczej bym tego nie zrobił.
+ jeżeli koleś by wstawił kod to i tak dostałby zjeby za to że to nadal arduino / skladnia nie taka / niech najlepiej usunie konto bo mógł wykorzystać 555
Nie dogodzisz.
  • Odpowiedz
@r5678: Zdjęcia cycków tez można wstawiać tylko jeśli właścicielka je (te c---i a nie zdjęcie) wszystkim udostępni? Niby dlaczego odbierasz komuś prawo do zwykłego pochwalenia się swoimi osiągnięciami?
  • Odpowiedz
@qwertyu: Porównanie z d--y. C---i są jedne i nie można sobie ich zrobić w domu. Nie odbieram nikomu prawa, mówię tylko, że nie dziwie się że ktoś się do niego przyczepił.
  • Odpowiedz
@smutnyrobol: Janusze zobaczyły coś innego niż radio Unitrę i od razu "miłego duszenia się i raka płuc życzę", "to nie jest mniej szkodliwe, ja to wiem", "wole Camela zapalić hehe".
  • Odpowiedz
@smutnyrobol: nie dziwię się, ludzie powielają projekty, które są w sieci. Potem wrzucają do działu DIY i robi się spam, znając życie kod który klepał dwa tygodnie znalazł przy identycznym projekcie.... Całość złożona praktycznie z gotowych części, w środku nie pokazane co tam jest.... A idź Pan w p---u. I jeszcze ten koszt.... W jego wypadku arduino lepiej by się już sprawdziło jak włącznik światła
  • Odpowiedz
@smutnyrobol:

ale uważam że jeżeli sam miałbym klepać kod i udostępnić go za nic to raczej bym tego nie zrobił.

E tam. Ja bym udostępnił kod. Później ktoś mógłby zmodyfikować mój kod, dodać coś nowego (np. miernik pyłu w powietrzu) i wrzucić na forum. Można byłoby wtedy wgrać nowy soft do epapierosa, coś jak zmiana ROM w Android :)
  • Odpowiedz
  • 17
@smutnyrobol: a jak zapytasz jaki parownik kupić na dużą grzałkę, to zaraz zleci się mnóstwo s--------n z tekstami "a po co ci taki parownik, kajtka se kup", "wiesz ile to liquidu żre?", "pewnie na chmurkę ci potrzebny, gimbusie", "hehe ja to tylko kanthal 0,01mm, dziesięć zwojów, 15 Ohm, a smak taki, że zaraz wyjebię starego we wszystkie dziury", "po co ci box z TC, żebyś raka od niklu dostał i
  • Odpowiedz
  • 2
@smutnyrobol: "To by było w miarę sensowne. To co płuca wchłoną z tej całej chemii zawartej we fluidzie, zregenerują podczas ciągania tego wózka z akumulatorami. 

Skoro Autor "tyle" pracy włożył, to wypadałoby zaimplementować wyświetlanie dawki pochłoniętej nikotyny ( innej chemii zawartej też), oraz o ile jeden sztach skraca życie. 

Ja tam wolę normalnego Camel'a
  • Odpowiedz