Wpis z mikrobloga

Właśnie się zrobiła aktualizacja softu na #kindle i jestem bardzo rozczarowany małym szczegółem. Wcześniej przy każdym #ebook były kropeczki, które pokazywały postęp czytania. Teraz jest procentowy postęp czytania, ale kropki miały jeszcze jedną ważną funkcję - pokazywały ogólnie jak długa jest książka i można było względnie porównać z innymi, czy to je opasłe tomiszcze, czy szybki strzał. Nie wie nikt, czy jest gdzieś opcja przywrócenia kropeczek lub inny sposób porównania długości książek?
  • 14
@kaspe: kropeczek szkoda ale za to cover view zdaje sie lepszy, nie ma tych napisow 'private' i jeszcze menu ustawien i Aa troche poprawili z widoku ksiazki - dodane wylaczanie wifi i zmiana orientacji ekranu
na paperwhite 2 zrobiła się automatycznie

@kaspe: Widać jakoś czy aktualizacja się pobiera albo instaluje? Mam PW2 od wczoraj, mam cały czas włączone wi-fi, firmware 5.6.1.0.6 i nadal kropeczki przy książkach.
@cyrkon: No pozostałe zmiany są spoko i ogólnie na plus jest np szybkie menu i dostęp do trybu samolotowego. Ale akurat kropki to był fajny system do obczajenia długości książek.
@V-13: Wi-Fi mam odpalone często i np wiem, że innym już się wcześniej robiła aktualizacja, pewnie amazon nie robi wszystkich na raz.