Wpis z mikrobloga

Mirki z tagów #html oraz #css pomocy! Dostosowuję właśnie pewien szablon WWW pod stronę mobilną. Stronę muszę też dostosować do ekranów Retina w iPhone. I tu pojawia się problem - dysponuję grafiką o mniejszej rozdzielczości niż sam ekran (dziękuję ci -webkit-min-device-pixel-ratio) i w związku z tym muszę sztucznie rozciągnąć obraz zawarty w danym od lewej do prawej z wykorzystaniem tagu ![](). Width=100% w tagu ![]() nie załatwia sprawy (obraz jest zbyt mały), a na "background-image" niestety nie mogę sobie pozwolić.

Pozwalam sobie otagować #programowanie, bo być może ktoś z obserwujących ten tag ma większe doświadczenie. Jeśli nie to przepraszam, proszę mnie zaczarnolistować.
  • 16
@llll: Super. I co w związku z tym, że przekleiłeś część CSS? Co konkretnie mam zmienić, czego szukać?
@RobotKuchenny9000: Bez ironii proszę, naprawdę szukam pomocy i doskonale wiem, że nadużyłem tagu, więc jeśli tylko nie odpowiada to Tobie, to proszę po prostu mnie zaczarnolistuj. Dziękuję.
@KubusiowyKubus: Wybacz, że zmarnowałem Twój czas. Naprawdę przepraszam, ale jeśli tylko mnie zaczarnolistujesz to może następnym razem tego unikniesz (zawołałem ten tag po raz pierwszy od 9 lat, czyli odkąd mam tu konto).
@hyperlink: nie chodziło o to że zmarnowałeś mój tylko kurde tagi na wykopie są #!$%@?. Powinno być np jeżeli subuje tag programowanie i na czarnej mam webdev to fajnie by było jakby była możliwość ignorowania takiego wpisu który posiada tag subowany w połączeniu z czarnolistowanym. ahhh ten wykop.