Wpis z mikrobloga

@Jahcob: zawsze mnie to ciekawiło a nie wiedziałem co to, więc pewnie mi odpowiesz: na prawym gramofonie, ten świecący wihajster na dole, co to jest? Do czego służy?
@Jahcob: tak myślałem, że to coś związane z prędkością talerza. W sumie zwykłemu słuchaczowi winyli wystarczy przycisk 33/45 rpm ale dla miksujacych taki wskaźnik to zapewne duże ułatwienie. Chociaż z drugiej strony, na tych gramofonach nie ma przycisku do ustawienia obrotów? Czy po prostu taki wskaźnik jest dużo precyzyjniejszy by zgrać ze sobą dwa winyle, na dwóch gramofonach?
@skuniacz71: póki co jade na standardzie, bo wystarcza i tak jade na cutach. Pady są troszke małe i czasem można nie trafić w odpowiedni, ale ogolnie jest spoko - dobrze, że nie ma konfliktu z neonem.
@Jahcob: jaka przybliżona cena dwóch gramców? pomału zaczynam się rozglądać za czymś do grania, placków pomału przybywa. Ale tez bym chciał, żeby to jakoś działało jako kontroler, płyty z kodem czasowym czy jakoś tak? nie miałem z tym jeszcze do czynienia
@Borys125: Reloop rp8000s - 2000 pln, reloop rp7000 - 1400 pln. Do tego rane sl albo jakiś mixer pod serato(rane 57tt dla przykladu) - ceny od 2000 pln( i pucha u mixer za tyle znajdziesz). Jak kupujesz mixer to nie masz plyt z kodem, a para kosztuje ok 150 pln.
@Jahcob: to jednak wolal bym cos tanszego. Tylko zeby grac sobie w domu. I tez nie bede nie wiadomo co robil. Zawsze marzylem zeby z winyli pograc. Juz granie z pendrive jakos mi zabawe zabijalo
@Borys125: Z dvs tez sie po czasie nudno gra. Tzw. syndrom Serato. A co do sprzętu, to ja sie nie rozdrabniałem. Można mieć cos tańszego. Ja mam jeszcze stantony t80(warte jakieś 500 pln/sztuka). Ale gramce to trzeba brać pod katem tego co sie gra. Acz ja mam dziwne mniemanie ze z gramcow to sie gra czarne rytmy;)