Wpis z mikrobloga

5 524 - 1 = 5 523

Tytuł: 21:37
Autor: Mariusz Czubaj
Gatunek: kryminał
★★★★★★

Powieść kryminalna 21:37 jest pierwszą częścią przygód niezwykłego profilera Rudolfa Heinza.
Wiosną 2007 roku zostały odnalezione w Warszawie zwłoki dwóch uduszonych mężczyzn. Śledztwo wskazało, iż należały one do kleryków z żoliborskiego seminarium duchownego. Szczególne okoliczności zbrodni powodują powołanie specjalnej grupy operacyjnej, do której dołącza Rudolf Heinz - specjalista od budowania portretów psychologicznych. Z każdym nowym dowodem zbrodni sprawa staje się coraz bardziej delikatna, gdyż podejrzenia kierują się ku przełożonym z seminarium oraz znanym biznesmenom.

Zaczynało się ciekawie, potem było jeszcze bardziej interesująco, by z deka końcówka popsuła mi całość obrazu, ale nie żałuję, że przeczytałam tę powieść.
#czubaj #nieobrazajopapieza

#bookmeter
butterfly - 5 524 - 1 = 5 523

Tytuł: 21:37
Autor: Mariusz Czubaj
Gatunek: kryminał...

źródło: comment_JSTd1Tvbv69HJUiYB3HT6axjCXF2djcE.jpg

Pobierz
  • 9
@dzieju41: możliwe, ja nie miałam do czynienia z dużą ilością tego typu powieści, ale jeśli chodzi o głównego bohatera, to podobała mi się jego postać.
@SunnO: na razie nie mam nic innego od niego na swojej bookliście, wzięłam na tapetę Chmielarza.
@butterfly: ojjj chyba "Róże cmentarne" albo "Kołysanka dla mordercy". Parę lat temu je czytałem, nie pamiętam już dokładnie. No i z tego co pamiętam "Zanim znowu zabije" też jest spoko.