Aktywne Wpisy
jonasz68 +20
Ludzie próbują nam wmówić że klasa wyższa to już te 7k netto i więcej, no wieć zróbmy zestawienie wydatków. Dwie osoby w big5 (bo tylko tam jest korpo i nie ma mentalności januszowskiej). Razem daje nam to 14k, osoby bez bogatych rodziców więc mieszkania nie dostały, dwójka dzieci.
Mieszkanie w miare nowe 70m2 - cena po wykończeniu na peryferyjnej dzielnicy załóżmy 15 000 za metr, przy wkładzie własnym 10% i kredycie na
Mieszkanie w miare nowe 70m2 - cena po wykończeniu na peryferyjnej dzielnicy załóżmy 15 000 za metr, przy wkładzie własnym 10% i kredycie na
jose_bambaryla +67
Tacy osobnicy pokazują że januszenosacze wcale się nie starzeją - zamieniają się pokoleniowo po prostu w tomkonosaczy. #!$%@?, że komunikacja słaba, strefy SCT wybrane na całe miasto. Ważne żeby wieśniaki mi drogi nie zajeżdzały, jak jadę. "Ja mam Dacie Sandero w lisingu, jestem kimś kuhwo xD"
I tak - posiadam auto które jeszcze przez wiele lat będzie mogło wjeżdzać do strefy SCT. Po prostu potrafię zjednoczyć się z tymi, którym takie debilne
I tak - posiadam auto które jeszcze przez wiele lat będzie mogło wjeżdzać do strefy SCT. Po prostu potrafię zjednoczyć się z tymi, którym takie debilne
Często korzystam z waszej wiedzy, umiejętności i doświadczenia w dziedzinach, o których mam słabe pojęcie lub nie znam się wcale, ale kiedy widzę tych wszystkich Mirków, którzy kaleczą język polski i nie potrafią napisać odpowiedzi całym zdaniem albo wyrazić jasno swojej myśli to mnie szlag trafia. Jeszcze pół biedy jeśli robią to na mirko (chociaż to i tak jest karygodne), ale błędy na swoich blogach i stronach wołają o pomstę!
Boli mnie to, że ludzie wykształceni, którzy tworzą technologię przyszłości i uczą jak się nią posługiwać nie potrafią napisać strony A4 tekstu bez powtórzeń czy błędów językowych i ortograficznych. Nawet w dobie słowników wbudowanych w każdy program komputerowy!
W takich momentach śmieszy mnie te całe uczucie wyższości inżynierów nad humanistami. Po co nam zrozumienie ludzi skoro mamy komputery? Powiedzcie, jak chcecie żyć w świecie ludzi, skoro jedynie z komputerami jesteście w stanie się porozumieć? Nie rozumiecie ludzi i nie wiecie, co zrobić żeby ludzie zrozumieli Was. Hurr liczą się tylko nauki praktyczne! Durr po co nam jakieś podnauki jak socjologia, psychologia, antropologia czy kulturoznawstwo? Liczy się tylko jedyna prawdziwa nauka techniczna!! Owszem, nauki techniczne są bardzo ważne w czasach postmodernizmu i ogólnego rozwoju technologii jednak jako człowiek, obawiam się, że za kilka lat możecie zapomnieć po co i dla kogo to robicie. Powiecie, pomaranczka dupa cicho. liczy sie dobry zawod ktory da ci 15k/msc i ogolny rozwoj technologii, ale wasz rynek jest coraz bardziej zapełniony i niedługo możecie mieć problem żeby znaleźć pracę za 2000 zł, albo znów będziecie masowo wyjeżdżać żeby nakarmić rodzinę.
Patrząc na Europę zachodnią, jej kulturę i dorobek naukowy, z którego Polska (nieumiejętnie) korzysta, mam nadzieję, że do Nas również dotrze refleksja o tym, że technologia to tylko część nauk, które są "użyteczne" w naszym życiu.
#przemyslenia #socjologia
Człowiek jednowymiarowy według prof. Cellarego (list) - I. Jeziorski
Świat sam się zmienia. Tylko w Polsce potrzebujemy na to więcej czasu niż reszta świata