Wpis z mikrobloga

  • 6
@blekendjelol: przecież pomidorowy świetny do zacieru na bimber ( ͡° ͜ʖ ͡°) z pomidorów wina nie zrobiłem wina, ale jeżeli o dziwne rzeczy które popełniłem to "wino" cebulowe. oczywiście nie do takiego, o, picia tylko jako dodatek do gotowania np jako marynata do mięs.
  • Odpowiedz
@themetalowiec I jak Ci wyszło z tymi pomarańczami? Jakiś czas temu chciałem zrobić coś takiego lub z mandarynek bo to akurat sezon na takie owoce, ale wyczytałem w internecie, że ludziom niesmaczne rzeczy wyszły, dobre tylko po odpędzie.
  • Odpowiedz
@Ash_Nazg: Paskudztwo XD Ale nie trzymałem się zbytnio przepisu, procent był i wypić się dało, ale przypominało bardziej leśny dzban z bierdonki niż to na co miałem nadzieję.
Jako dziecko była to bardziej partyzantka i chowanie wszystkiego u dziadka przed rodzicami a nie winiarstwo, więc w lepszych warunkach może i by coś wyszło. Próbuj, ale ściśle według sprawdzonego przez ludzi przepisu!
  • Odpowiedz