Wczoraj wieczorem mieliśmy najwięcej ludzi na TSie od jego powstania - ale my jesteśmy causalami, które grają po dwie godziny dziennie, więc nam ochota nie przeszła. Gratuluję co poniektórym "przejścia" OTSa - Game Over. Teraz możecie albo robić prawdziwy power gaming albo czekać na DLC od @marahin
Co rozumiem przez prawdziwy power gaming? To co robi teraz @redmonk - czyli szukanie błędów, robienie opisów etc.
Ludzi na serwerze ubywa? Nic dziwnego - pościągaliście ludzi skąd się dało, powalczyliście i się znudziło - tak jak znudziło im się wcześniej X innych serwerach. Mi się nie nudzi, sporej części ludzi ode mnie z gildii również się nie nudzi - bo dawkujemy granie - nawet dymanie cały czas bez przerwy może się znudzić. By zrobić quest na zamku potrzebujemy jeszcze kilkunastu dni gry w tym tempie co teraz - a co dopiero mówić o trudniejszych questach. Wy powbijaliście wielkie lvle w bardzo krótkim czasie i odechciało się grać - bo robić jeszcze jest co - to się nazywa wypalenie i się leczy u psychologa :P
Co do braku ludzi - to czy którykolwiek z narzekających zrobił cokolwiek, żeby ten problem rozwiązać? Słyszałem również, że inflacja jest za duża - mam dla was rozwiązanie obu problemów. Nie każdy czyta całego mikrobloga, więc zróbcie znalezisko, wykopcie je na główną, ccki dajcie nowym graczom - będziecie mieli nowych graczy.
I przestańcie narzekać, bo problem to dopiero będzie jak @marahin albo @huffy uznają, że im się znudziło.
@ADSSADFDFS: właśnie zdobywania eq na które nierzadko potrzeba dużo czasu to element który trzyma wielu graczy nie tylko w tibii. Jak od razu będzie dobre eq zamiast tego się troche pomeczyc to gra się szybciej znudzi.
Druga sprawa to dobrze znaleźć sobie fajna gildie i ziomkow z którymi można posmieszkowac.
@kot_jarka: Jasne, że tak - nie mówie, żeby dawać od razu MPA czy DSMa, ale głupie focus cape. Można patrzeć na listę ostatnich śmierci, wyłapywać low lvle i rzucać im jakieś psety i potki na odkucie się. Możliwości jest masa.
@zykythic: Zrobiłbym już sam, ale z racji wcześniejszych wypowiedzi @huffy, takich jak na przykład ta: http://www.wykop.pl/wpis/16799845/#comment-58200911 wstrzymuje się z jakimikolwiek działaniami do czasu, aż administracja uzna, że to odpowiedni moment na reklame.
@ADSSADFDFS: Sama prawda. Również gram raczej hobbystycznie. Z racji tego, że na wykopie siedzę od kilku dobrych lat, to wykopowe smaczki w grze sprawiają, że jeszcze przez dłuższy czas nie znudzi mi się granie. Powoli odkrywam nowe tereny i nadal mam co robić. Zielonki, które przyszły spoza wykopu mają wywalone na specyficzny klimat, ot, znudziło się PG, to idą na inny serwer. Od początku raczej było jasne, że tłumów nie
@ADSSADFDFS: Ponieważ jak teraz zrobimy reklamę, ludzie przyjdą, zobaczą że w sumie nic się nie dzieje i sobie pójdą to jest mniejsza szansa, że wrócą kiedy będzie już więcej wszystkiego.
@ADSSADFDFS: Szczerze to wolę grać solo i zwiedzać mapę, ekspić na różnych miejscówkach, niż latać w w pt po kilku miejscach w których wyciąga się największy exp. Jedni grają po to żeby mieć największy lvl inni dla samej zabawy z grania. Ci pierwsi mogą mieć problem bo topowych miejscówek jeżeli chodzi o eksp jest jeszce niewiele, co z resztą ciągle ulega poprawie. Ci drudzy w sumie będą mieli zabawę jeszcze
@kot_jarka: A i jeszcze mi się przypomniało. Nie wiem jak przy innych profesjach, bo grać umiem jedynie jako tako msem, ale na początku największym problemem są wandy. Gdy miałem 30 lvl, to dalej biegałem z najsłabszym, bo wand of dragonbreath nie nadaje na smoki, a na decay nie było mnie jeszcze stać (od 23 lvl na smokach, więc trochę się padało). Wielu graczy nie obeznanych z tibią, będzie na początku walić tylko z wanda - więc warto byłoby im rozdawać lepsze różdżki - jak pójdzie reklama, to ja na pewno będę to
@prawda_w_oczy_kole: Tak, chodzi o tą skałe. @RokitaJan: Płyniesz na Kraine Aladyna i idziesz na południowy wschód aż trafisz na mutated tigery - tam wchodzisz na skałę.
Wczoraj wieczorem mieliśmy najwięcej ludzi na TSie od jego powstania - ale my jesteśmy causalami, które grają po dwie godziny dziennie, więc nam ochota nie przeszła.
Gratuluję co poniektórym "przejścia" OTSa - Game Over. Teraz możecie albo robić prawdziwy power gaming albo czekać na DLC od @marahin
Co rozumiem przez prawdziwy power gaming? To co robi teraz @redmonk - czyli szukanie błędów, robienie opisów etc.
Ludzi na serwerze ubywa? Nic dziwnego - pościągaliście ludzi skąd się dało, powalczyliście i się znudziło - tak jak znudziło im się wcześniej X innych serwerach. Mi się nie nudzi, sporej części ludzi ode mnie z gildii również się nie nudzi - bo dawkujemy granie - nawet dymanie cały czas bez przerwy może się znudzić.
By zrobić quest na zamku potrzebujemy jeszcze kilkunastu dni gry w tym tempie co teraz - a co dopiero mówić o trudniejszych questach. Wy powbijaliście wielkie lvle w bardzo krótkim czasie i odechciało się grać - bo robić jeszcze jest co - to się nazywa wypalenie i się leczy u psychologa :P
Co do braku ludzi - to czy którykolwiek z narzekających zrobił cokolwiek, żeby ten problem rozwiązać? Słyszałem również, że inflacja jest za duża - mam dla was rozwiązanie obu problemów.
Nie każdy czyta całego mikrobloga, więc zróbcie znalezisko, wykopcie je na główną, ccki dajcie nowym graczom - będziecie mieli nowych graczy.
I przestańcie narzekać, bo problem to dopiero będzie jak @marahin albo @huffy uznają, że im się znudziło.
#mirkots
Ja uważam to za inwestycje - nowi gracze będą mieli kasę/lepsze EQ, mniejsze szanse że dadzą sobie szybko spokój.
Druga sprawa to dobrze znaleźć sobie fajna gildie i ziomkow z którymi można posmieszkowac.
Można patrzeć na listę ostatnich śmierci, wyłapywać low lvle i rzucać im jakieś psety i potki na odkucie się. Możliwości jest masa.
Już to wcześniej pisałem, ale oni tego nie zrobią, po co..
Zrobiłbym już sam, ale z racji wcześniejszych wypowiedzi @huffy, takich jak na przykład ta:
http://www.wykop.pl/wpis/16799845/#comment-58200911
wstrzymuje się z jakimikolwiek działaniami do czasu, aż administracja uzna, że to odpowiedni moment na reklame.
@ADSSADFDFS: Ale przeniesienie dalej sprzedawców to by się przydało, słyszałem że miały być uczynione ku temu jakieś procedury.
Z jakiegos powodu jednak na realu trzeba latać aż do djinnów.
@Huffy
A i jeszcze mi się przypomniało.
Nie wiem jak przy innych profesjach, bo grać umiem jedynie jako tako msem, ale na początku największym problemem są wandy.
Gdy miałem 30 lvl, to dalej biegałem z najsłabszym, bo wand of dragonbreath nie nadaje na smoki, a na decay nie było mnie jeszcze stać (od 23 lvl na smokach, więc trochę się padało). Wielu graczy nie obeznanych z tibią, będzie na początku walić tylko z wanda - więc warto byłoby im rozdawać lepsze różdżki - jak pójdzie reklama, to ja na pewno będę to
@RokitaJan: Płyniesz na Kraine Aladyna i idziesz na południowy wschód aż trafisz na mutated tigery - tam wchodzisz na skałę.