Wpis z mikrobloga

@nowayman: komuś bardzo zależy na panice. Atak spamem na sieć Bitcoina, jest wyjątkowo tani (także przez zapelniajace się bloki). Dla kogoś bogatego 2500$ dziennie (to jeden z szacunków) to niewielkie pieniądze. Wystarczy tylko postawić o wiele więcej na short i czekać na krach. Dlatego mam nadzieję, że ktoś się jednak przeliczy tym razem :)
To jak? Sprzedawać?

@majeranek: sprzedaj ja kupię :)

@kmicic77: bardzo ciekawe, odnoszę podobne wrażenie, cała ta zawierucha i wszystko na nic ( ͡° ʖ̯ ͡°) apropos czasu potwierdzeń właśnie zrobiłem transakcję, która została potwierdzona w kilka sekund, Mempool cały czas pełny, to jak to w końcu jest?
@kmicic77: Zastanawiałem się nawet czy nie robią tego kopalnie. 2500$ dziennie to chyba niewiele w porównaniu z przychodem z rosnących opłat? Zapchana sieć leży w interesie kopalń.
Tak kombinuję, patrząc na wykres mempoola z tradeblock i teraz przyszło mi do głowy, żeby porównać czy spadki ceny Btc pokrywają się ze spadkami na wykresie mempoola. Tzn jeśli giełda reaguje nerwowo, kopalnie (jeśli to one spamują) powinny odpuszczać atak.
@pawlo74:
And the final reason is that the Chinese internet is so broken by their government’s firewall that moving data across the border barely works at all, with speeds routinely worse than what mobile phones provide. Imagine an entire country connected to the rest of the world by cheap hotel wifi, and you’ve got the picture. Right now, the Chinese miners are able to — just about — maintain their connection to the global internet and claim
@nowayman: hmmm kopalnie mówisz? Coś w tym jest. Słyszałem, że ten zator to częściowo może być wina tego, że niektóre kopalnie kopią puste bloki zamiast brać te z mempoola bo im się bardziej opłaca.
@nowayman: dwie kwestie, w sumie 3 :) Nie lubię tego #!$%@? MH na samo wspomnienie o nim robi mi się niedobrze. Mógł odejść z klasą a zachował się jak najgorszy frajer ale nie ważne.
Słyszałem również, że najszybszy na świecie internet jest właśnie w Chinach ale to może wewnątrz a tu chodzi o zaporę, która blokuje wyjście na świat, rozumiem.
Głupie i nielogiczne wytłumaczenie, że chinole blokują rozwój bitcoina i większą
Cała masa transakcji ma śmieszne opłaty

@kmicic77: acha no i wszystko jasne, ja nazywam te ataki komunistycznymi :) Dlatego, że albo robią to czerwone komunistyczne Chiny dla kasy albo nasze komunistyczne dzieciaki, którym marzy się darmowy świat, który obiecuje im nasze socjalistyczne społeczeństwo. Dzięki za link, nie zwracaj uwagi tak se pisze bzdury czasem dla jaj ;)
@pawlo74: Z cytatu, który wkleiłem wynika, że powiększenie bloków wysadziło by ich z biznesu - to raz.
2. Nie wiem jak działa chińska zapora, więc możliwe, że to ty masz rację w tej kwestii.
3. Bitcoin nie przetrwa dalszego wzrostu ilości transakcji i scenariusz z linka, który wkleiłem na początku wpisu stanie się faktem. Nie można zamykać się na argumenty wyzywając ludzi od idiotów, komunistów, frajerów, bo to do niczego nie
Bitcoin nie przetrwa dalszego wzrostu ilości transakcji i scenariusz z linka, który wkleiłem na początku wpisu stanie się faktem.

@nowayman: nie rozumiesz tego, że to bzdura, jedno zaprzecza drugiemu, furia mnie ogarnia bo przecież rozmawiam z jednymi z bardziej jeżeli nie najbardziej inteligentnymi ludźmi, którzy mają wprowadzić nas do nowego świata i dać nam nowe narzędzia do obrony przed drapieżnym banksterskim systemem fiat.

Nie można zamykać się na argumenty

@nowayman:
nie rozumiesz tego, że to bzdura, jedno zaprzecza drugiemu

@pawlo74: W takim razie przedstaw mi logiczny rozwój wypadków. Bo widzisz, ja o tym myślę od wczoraj, cały czas. Nie widzę innej możliwości wyjścia z sytuacji niż powiększenie rozmiaru bloku i to najlepiej już, teraz, dzisiaj albo przynajmniej w tym tygodniu, miesiącu. Są na to szanse?
W takim razie przedstaw mi logiczny rozwój wypadków.

@nowayman: roadmap

Bo widzisz, ja o tym myślę od wczoraj, cały czas.

@nowayman: no widzisz i tym się chyba różnimy Ty myślisz o tym od wczoraj a ja od 2 lat. Musisz jeszcze trochę pomyśleć albo zaoszczędź sobie stresu i zrób to co MH.

Nie widzę innej możliwości wyjścia z sytuacji niż powiększenie rozmiaru bloku i to najlepiej już, teraz, dzisiaj albo