Aktywne Wpisy
TSR44 +396
ATAT-2 +543
Przeczytałem właśnie dwa wpisy ludzi z gastro którzy wręcz DOMAGAJĄ się napiwków i nie pojmują jak można ich nie zostawiać.
Szczerze? Po ostatnich kilku dniach gdzie stołowałem się w knajpach (wyjazd majówkowy) to powiem, że takiego uja. Restauratorzy już tak polecieli z tymi cenami zasłaniając się inflacjami, cenami prądu i płacami minimalnymi że już sami się zatracili w tym, gdzie jest granica.
Rozumiem ładna knajpka, ładny ogródek, miła obsługa, DOBRE jedzenie -
Szczerze? Po ostatnich kilku dniach gdzie stołowałem się w knajpach (wyjazd majówkowy) to powiem, że takiego uja. Restauratorzy już tak polecieli z tymi cenami zasłaniając się inflacjami, cenami prądu i płacami minimalnymi że już sami się zatracili w tym, gdzie jest granica.
Rozumiem ładna knajpka, ładny ogródek, miła obsługa, DOBRE jedzenie -
Tytuł: Okupacja od kuchni
Autor: Aleksandra Zaprutko-Janicka
Gatunek: historia
★★★★★★☆☆☆☆
Bardzo ciekawa lektura o tym, co i jak jedzono w Polsce czasów niemieckiej okupacji. Dla chłopców - pasjonujące historie szmuglerów, dla dziewcząt - totalnie abstrakcyjne przepisy na coś z niczego (tego aspektu nie potrafię docenić ze swoją skromną wiedzą kulinarną).
Solidne wydanie - twarda oprawa, zdjęcia, kilkadziesiąt stron "Okupacyjnej książki kucharskiej", indeksy nazwisk, potraw (!) i składników / produktów żywieniowych (!!).
#ksiazki #historia #bookmeter #iiwojnaswiatowa
Wpis został dodany za pomocą skryptu do odejmowania. Dzięki niemu unika się błędów w działaniach. Pobierany jest zawsze ostatni wynik.