Aktywne Wpisy
KsJanBandosz +8
#polityka #sejm #tvp #tvpis Posługę Bożą pełnię już od 2002 roku, przeżyłem więc wiele, z wieloma duchownymi starszymi również rozmawiałem i wymieniałem doświadczenia, nawet tymi, którzy pamiętali dobrze czasy komunizmu. Sam osobiście nie byłem i nie jestem zwolennikiem PiS'u i nigdy na nich nie głosowałem, natomiast wielu duchownych mówi, że takiego zmasowanego ataku na kościół ze strony rządu jak teraz, nie było nawet w najgorszych czasach komuny. Najpierw zapowiedzi likwidacji religii ze
Tomahawkkk +216
Prawilnie przypominam, że w 2019 roku Anetki z Żabki kupiły mieszkania w Warszawie po 10k/m2 i były wyzywane przez naszych spadkowiczów od głupich owieczek kupujących na górce xD
Tymczasem nasi eksperci przez kolejne 4 lata wydali na wynajem 144000 zł a ceny nieruchomości wzrosły o 50% xD
Warto było czekać, wilki xD
#nieruchomosci #kredythipoteczny
Tymczasem nasi eksperci przez kolejne 4 lata wydali na wynajem 144000 zł a ceny nieruchomości wzrosły o 50% xD
Warto było czekać, wilki xD
#nieruchomosci #kredythipoteczny
aż się głupio czułem że tak wszystko za free
a angole płaca normalnie, nie potrafie siobie wyobraźić jak oni sią #!$%@? xD pomyśleć że szkocja chciała być niezależna posrali by się chyba xD
#emigracja #uk
@Mysiunia_: o a tu już osobna kwestia. w szkocji przyjedzie do ciebie pielegniarka jak powiesz że się bardzo źle czujesz o_O ale głównie mnie rozwala że za lekarstwa się nie płaci no szok po prostu.
nawet
problem pojawia się jak ludzie zaczynają robić "turystykę lekarską"
mniej aborcji, mniej patologii zajebista inwesatycja!
znowu zajebista inwestycja! nawet nie trzeba tego omawiać!
pierwszy raz skorzystałem z NHS w UK i bardzo do mnie przemawia argument że ludzie chętniej skorzystają z pomocy jak jest za free, zamiast unikać lekarza a wtedy jak się naprawdę źle dzieje koszta rosną mocno
i jeśli chodzi o "politykę" czy "gospodarkę" to ja z przyjemnością się dopłacę do ratowanai/leczenia żula co
@besiege: możesz to rozwinąć? Przecież w Anglii się za takie rzeczy też nie płaci więc trochę nie wiem o co Ci chodzi
@besiege: skoro placisz podatki, to jednak nie jest tak calkowicie za darmo
@besiege:
@trustME: a anglii płacisz za lekarstwa, w szkocji jest za free
@niechbedzie: oczywiście ale chętnie płącę podatki za nhs/sluzbe zdrowia i wojsko. najgorszy zip menel powinien mieć dostęp do pomocy medycznej i z przyjemnoscia za to zaplace w podatkach
@trustME: w szkocji za lekarstwa nie płacisz, dają ci za "free". idziesz do GP on ci daje recepte, w aptece ci dają lekarstwo i nic nie płacisz
sam jestem "krownistą" ale wg mnie tak to powinno być. z przyjemnością za to podatki płacę. czy jesteś zipem bezdomnym czy