Aktywne Wpisy
A330 +562
Tak się spuszczają wszyscy (i słusznie) nad aferą z wypromowana burdelmama, a ja pragnę przypomnieć że nasi ukochani włodarze portalu wykop jarali się jak dzieci na możliwość wywiadu z bandytą, mafioza i gangsterem. Ciekawe co o "kobietach" powiedzial pan J.S. pani A.S., może o tych które mafia gwalcila, zmuszała do prostytucji albo wymuszala haracze? Tfu na was
#heheszki #moderacjacontent #afera #tvn #wykop
#heheszki #moderacjacontent #afera #tvn #wykop
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Listeł otwarty Stowarzyszenia Sędziów Iustitia do nieuka Pawła Kukiza.
http://www.iustitia.pl/1126-list-otwarty-prezesa-i-wiceprezesa-iustitii-do-posla-pawla-kukiza
@stekelenburg2: Mają do niego słabość czy o co chodzi?
Prychłem. 6 mln ludzi, a nie żaden naród.
Dobrze Kukiz powiedział, mafia i tyle. Wystarczy obejrzeć program "Państwo w państwie", ile jest tam przypadków "nieprawidłowości" w pracy prokuratury.
Postpeerelowską konstytucją to ja się podcieram, parafrazując klasyka. Konstytucja, która w II art. ma slogan marksistowski. Prychłem srogo. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sędzia Anna-Maria czy Prawo Agaty?
Zawsze 1 negatywny przypadek przysłoni 10 dobrych,
Mozna powalczyc o niezdecydowanych co najwyzej.
Chociaz z sadu i tak 50% ludziwyjdzie niezadowolona ;)
@stekelenburg2: To znaczy, żeby mieć prawo do krytyki wymiaru sprawiedliwości nie wolno opierać się na mediach (których zadaniem jest właśnie informować), tylko muszę być najlepiej sędzią, który siedzi po uszy w tym systemie?
Przecież idąc tym tokiem cała demokracja jest bez sensu, bo
1) nie mam prawa decydować o polityce finansowej, bo nie jestem ekonomistą
2) nie mam prawa decydować o
Nie tyle nie wolno, co nie powinno się, bo media fatalnie relacjonują postępowania sądowe zwracając uwagę na rzeczy które są bez znaczenia ignorując kwestie kluczowe dla sprawy... Jednocześnie dziennikarze mają tendencję do relacjonowania tylko stanu faktycznego za wszelkie decyzje obwiniając sędziego/prokuratora nie zwracając uwagi na przepisy ich wiążące.
@stekelenburg2:
Krytyka Kukiza moim zdaniem słuszna
@Iloveangelamerkel: Skoro są przepisy, które powodują w oczach opinii publicznej niesprawiedliwe wyroki wydawane przez sędziów (bo coś tam ich wiąże) to może jednak coś jest nie tak z tym systemem.
@Woojt92:
Obecny reżym wybrał 5 milionowy naród, i też musi być.
bo jeśli to są fakty, to sposób relacjonowania tego przez Kukiza jest dla mnie trzeciorzędny, lub wręcz nieistotny.
Dywagowanie o zasadności wyroku bez znajomości akt sprawy to czysta demagogia np. nie wiemy nic o ewentualnym odszkodowaniu / zadośćuczynieniu dla pokrzywdzonego (mogło być przedm. sprawy cywilnej), mogło być wypłacone dobrowolnie przed procesem. Do zarzucenia przestępstwa z art. 177 § 1 kk wystarczy, że uszczerbek