Wpis z mikrobloga

#autostop
Pytanko w kwestii technicznej.
Jak oceniacie szanse dojazdu w ciągu jednego dnia z Warszawy do Bieszczad, powiedzmy Ustrzyk Górnych?
Mam zamiar wybrać się w przyszłym tygodniu i chciałbym się rozeznać.
Będzie to moja pierwsza, samotna i najdalsza podróż, więc za wszelkie dodatkowe rady będę wdzięczny.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 19
jeśli masz cały dzień to bez problemu. ew możesz założyć że ostati kawałek z jakiegoś Krosna np. przejedziesz autobusem. Ale raczej bym się nie martwił. Namiot oczywiście weź ;) jeździłem kilka razy ta trasa i zawsze mi się udawało.
powodzenia
@kufelmleka: 50/50- dojedziesz albo nie dojedziesz w jeden dzień :p polecam zapoznać się z hitchwiki, może rozwieje trochę twoich wątpliwości. generalnie, nie panikuj, nie wyznaczaj sztywnej trasy/grafiku i nie planuj na zapas ;)
@ashardin: No, trochę jest ciężej, ale "wybij sobie z głowy" to trochę brzmi apodyktycznie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja dość często łapie po zmroku i jest nawet spoko. Jak jadę gdzieś dalej to zdarza się cisnąć całą dobę.
@kufelmleka Kamizelka odblaskowa jest wtedy przydatna.
@ashardin: w Kozienicach jest dokładnie na aleksandrowce rondo z wylotem na sandomierz wiec tam bym starał sie w stronę stalówki lub Sandomierza (różnica chyba 30km pomiędzy sandomierzem a stalowa) pozniej na nisko - lezajsk.
@kufelmleka: Ja z drugiego końca PL, więc mogę zasugerować jedynie wylotówkę jakiejś głównej drogi z miasta. Na hitchwiki powinny być opisane dobre miejscówki na łapanie w Wawie :)