Aktywne Wpisy
Koronanona +31
Cześć Mirasy
Minął właśnie rok odkad z dnia na dzień stałem się niepełnosprawny przez skutki uboczne fluorochinolonów. W życiu nie spodziewałem się że moje życie posypie się jak domek z kart i w wieku 29 lat będę się zastanawiał czy jest sens je kontynuować, wszystko przez jedną błędna diagnozę, receptę wypisana na jej podstawie i moja nieuwagę. Dzięki wsparciu najbliższych mi osób udało mi się przebrnąć najgorsze, wychodze powoli na prostą ale
Minął właśnie rok odkad z dnia na dzień stałem się niepełnosprawny przez skutki uboczne fluorochinolonów. W życiu nie spodziewałem się że moje życie posypie się jak domek z kart i w wieku 29 lat będę się zastanawiał czy jest sens je kontynuować, wszystko przez jedną błędna diagnozę, receptę wypisana na jej podstawie i moja nieuwagę. Dzięki wsparciu najbliższych mi osób udało mi się przebrnąć najgorsze, wychodze powoli na prostą ale
M4rcinS +130
Wejdźmy sobie na wykopie w coś z głównej, np.: Polski atom opóźniony o 2 lata. To bardzo zła wiadomość, miał zastąpić Bełchatów
Jest tam filmik, w którym Jakub Wiech mówi:
00:01
00:14
Jest tam filmik, w którym Jakub Wiech mówi:
00:01
Dzień dobry państwu, Jakub Wiech, to jest komentarz na gorąco elektryfikacji, komentujemy na gorąco, bo dzieje się bardzo dużo, teraz niestety dzieje się dużo złych rzeczy, ale po kolei. Otóż państwa, polski atom jest opóźniony.
00:14
Rządowy projekt elektrowni jądrowych jest
Witam Wszystkich, jestem studentka ostatniego roku Visual Communications i jestem wlasnie na etapie tworzenia brandingu do wystawy Design Graduates 2016. Wystawa odbedzie sie w Regionalnym Centrum Kultury w Irlandii w chrabstwie Donegal. Jedna osoba z naszej grupy bedzie wybrana do utworzenia calego brandingu- pomysly sa zupelnie dowolne, ale przede wszystkim musze brac pod uwage: publike,- zwyklych odwiedzajacych, profesjonalistow z branzy, no i oczywiscie nas- kreatywnych studentow! Nasz Design Department dzieli sie na : Visual Communication, Digital Media Design, Animation, Motion Graphics, Product Design. Najwazniejsze to prostota i kreatywnosc; mam kilka dni na wyjscie ze wstepnym pomyslem ktory obejmuje nazwe, eventualnie logo, slogan do wystawy, a takze strone internetowa. Poniewaz jestem na etapie tworzenia nazwy chcialabym poprosic Was o to ktora do Was przemawia najbardziej. Jezeli nie macie nic przeciwko to wytlumacze je po angielsku- bo jest mi o wiele łatwiej :-)
1)Routes- each department has already chosen their route- where tho go: animation, digital media etc, branding can include routes- colour coded courses, does not have to be literally routes but metaphorically: each course has a different route=is different, so each department could include icons representing them.
2)Routed-More humorous, we are routed, all students have their routes, (more personal approach)
3)See us- simply see us! see our personalities, our works, meet us, see how different we are- that we all look at the world at a different angle as designers, - branding would be bright and stand out)
4)Simply Creative (we as designers are all simply creative.. the whole branding would involve non-standard elements- instead of a standard brochure it would be a fancy folded leaflet- broadsheet etc- so visitors can see how... simply creative we are)
W ostatnich latach na wystawach Irlandzkich szkół designu pojawily sie takie oto nazwy: We are, Hello-goodbye, We made it, Lift off, Future proofed.
Prosilabym o glosowanko: 1,2,3, czy 4? Ewentualnie jesli ktos ma ochote dorzucic wlasny pomysl bedzie mi rowniez bardzo milo,
Z gory uprzejmie dziekuje!
#design #graphicdesign #projektowanie #studia #kultura