Wpis z mikrobloga

@Navrazz: Jak z szybkością działania 4.0.4? Na oryginalnym oprogramowaniu telefon był bardziej stabilny niż na 2.3.4, ale też trochę wolniej działał... szukam raczej czegoś, co poprawiłoby mi żywotność baterii i (jeśli się da) zmniejszyło gubienie zasięgu. Poza tym szybkość działania jest dla mnie dość ważna ;)
@Misq: Dla mnie tez prędkość działania to podstawowe kryterium. Stockowy 4.0.4 jest szybki ale bateriożerny. Ten ultrasound wg mnie jest trochę wolniejszy ale bateria trzyma 3+ dni przy umiarkowanym użytkowaniu. Tylko czasem zdarza się mu przyciąć. Ale bardzo rzadko. Polecam Ci testowanie romów. Na xda-developers jest ich naprawdę dużo :)
@Navrazz: Jak z RAMem na tym Ultrasoundzie? Jak na razie maks, co osiągnąłem to 163MB i to niedługo po włączeniu telefonu, ogólnie oscyluje w okolicach 120-130, a na oryginalnym ICS 190-200. Nie wiem jak to ma się do osiągów, bo nie testowałem za bardzo telefonu (zainstalowałem tylko najpotrzebniejsze rzeczy), ale zawsze lepiej mieć trochę zapasu ;)
@Misq: U mnie podobnie z ramem. Z tego co wiem to ilość wolnej pamięci nie wpływa za bardzo na wydajność. Pamięć wolna, więc niewykorzystywana. Więc nie ma co jej za bardzo oszczędzać :)