Aktywne Wpisy
pastarri +182
W tym tygodniu spłaciłem mój kredyt hipoteczny!
Ciekawostka: prawie 4 lata kredytu na 600 tys zł, łącznie (z ubezpieczeniami na życie i mieszkania) przez ten czas zapłaciłem 680 tys zł. Trochę byłem w szoku, niby wiedziałem jakie są stopu procentowe, widziałem jaką mam ratę, widziałem jak wysoką część tej raty stanowiły odsetki, a nadal jestem zdziwiony, że przez ten stosunkowo krótki czas do kredytu dopłaciłem aż 80 tys. Teraz jak sobie to
Ciekawostka: prawie 4 lata kredytu na 600 tys zł, łącznie (z ubezpieczeniami na życie i mieszkania) przez ten czas zapłaciłem 680 tys zł. Trochę byłem w szoku, niby wiedziałem jakie są stopu procentowe, widziałem jaką mam ratę, widziałem jak wysoką część tej raty stanowiły odsetki, a nadal jestem zdziwiony, że przez ten stosunkowo krótki czas do kredytu dopłaciłem aż 80 tys. Teraz jak sobie to
zielonkagdansk +75
Inny punkt widzenia na wpis @ElMatadore o domkach szeregowych, napisałem komentarz, ale rozwijam go też tutaj, jako przyczynek do dyskusji.
Dlaczego nie kupiłem domu lub mieszkania a kupiłem szereg :
1. Cena (może dało się zbudować dom w podobnych pieniądzach, ale stałby gdzieś w lesie).
2. Lokalizacja: mam szereg w spokojnej dzielnicy Torunia, ale do Biedronki mam 5 minut, a do żabki 3. Przystanek 4 minuty. Dom w takich pieniądzach za jakie
Dlaczego nie kupiłem domu lub mieszkania a kupiłem szereg :
1. Cena (może dało się zbudować dom w podobnych pieniądzach, ale stałby gdzieś w lesie).
2. Lokalizacja: mam szereg w spokojnej dzielnicy Torunia, ale do Biedronki mam 5 minut, a do żabki 3. Przystanek 4 minuty. Dom w takich pieniądzach za jakie
Jeśli macie czas, to polecam Waszej uwadze 8 POWODÓW, DLACZEGO SERIAL MIMO WSZYSTKO ROZCZAROWUJE.
( ͡º ͜ʖ͡º)
#netflix #daredevil #seriale #marvel
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dokładnie.
Twoim argumentem o słabości tego serialu jest fakt, że jeden aktor wyśmienicie zagrał swoją rolę. Serio?
podobal mi sie serial, wiec przeczytam jakas liste, dzieki ktorej sie przekonam ze tak naprawde to mi sie on nie podobal. #logikaniebieskichpaskow ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wiesz, że można posługiwać się językiem polskim?
Jak dla mnie słabo trafiłeś z argumentami. Większe zarzuty mam, co do niewykorzystania Matta jako adwokata. On tu nie prowadzi żadnej sprawy, a ta którą zajmuje się jego kumpel u tej babci jest bezsensowna. Ratowanie jakiejś ruiny pomimo że dają im pieniądze i to więcej niż ich chata jest warta. Zrobili z Matta istotę z jakimiś dziwnymi nadprzyrodzonymi mocami. Potrafił powiedzieć co znajduje
Idź szukać atencji gdzie indziej bo twoje argumenty, są tak bzdurne, że nawet nie ma co komentować.
Jeszcze te pseudośmieszne porównania xD oj nie wychodzi ci to dobrze
Jeśli natomiast chodzi o nadprzyrodzone zdolności głównego bohatera, to były dla mnie całkowicie irytujące. Komiksowy Daredevil to raczej bohater w typie Punishera, który najpierw wali po mordzie
Tak BTW tekst zawiera JEDNO porównanie - ale tu pełna zgoda, faktycznie średnio zabawne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A o to chyba między innymi chodzi, w filmach o superbohaterach.