Przejmująca, łapiąca za trzewia powieść o nieubłaganej sile upływającego czasu, o przemijaniu, zmianach, tęsknocie, o ludzkiej samotności, pogoni za złudzeniami, utraconych nadziejach i marzeniach. Prosta, piękna, melancholijna, głęboka.
@ebismolarek Czytałem, było w NF. Nie pamiętam szczegółów, ale na pewno było fajnie napisane i widocznie dobre, skoro kupiłem właśnie po tej lekturze zbiór "60 opowiadań" ( ͡°͜ʖ͡°)
@kurp: a znasz może jakieś ciekawe bajki, bo widziałem, że niektóre też recenzowałeś. Interesowały by mnie te z drugim dnem, którymi dorosły może się zachwycić, tym jak pod powierzchnią zaadresowaną do dziecka potrafią kryć się ciekawe spostrzeżenia itp.? Planuję wziąć się za Leśmiana, bo Tuwim i Brzechwa za bardzo idą w śmieszkizm na mój gust ( ͡°͜ʖ͡°)
Tytuł: Pustynia Tatarów
Autor: Dino Buzzati
Gatunek: klasyka
★★★★★★★★★☆
Przejmująca, łapiąca za trzewia powieść o nieubłaganej sile upływającego czasu, o przemijaniu, zmianach, tęsknocie, o ludzkiej samotności, pogoni za złudzeniami, utraconych nadziejach i marzeniach. Prosta, piękna, melancholijna, głęboka.
#bookmeter #ksiazki
Wpis został dodany za pomocą skryptu do odejmowania. Dzięki niemu unika się błędów w działaniach. Pobierany jest zawsze ostatni wynik.