Aktywne Wpisy
Adamfabiarz +24
Jednak kolejne auto Octavia, a nie Scala, bo nie dam rady bez bagażnika min. 500 L, a optymalnie >525 L.
Wyszło 144 750 zł za optymalną dla mnie konfigurację. Na razie nie ma to większego znaczenia, bo kupię kolejne auto albo jak pierw wyjadę Fabię Kombi do 500 tys. km (na razie przebieg 84 tys. km po 25 miesiącach) lub ewentualnie wcześniej uda mi się stać potężnym CEO, ale to też zajmie parę lat. Więc cena jeszcze się zmieni za kolejne parę lat, albo i za ok. 10 lat. Ale chcę mieć porównanie jak cena się zmieniała w stosunku do inflacji, zarobków, itp.
Na tą chwilę Octavia wychodzi 2x drożej niż dałem za aktualne auto w 2022 (68 tys. = wg wartości pieniądza na 2024 byłoby to 72,5 tys.). Więc taka Octavia to już naprawdę będzie takim prezesowskim autem do trzymania przeze mnie przez kolejne 20 lat.
Opcje wybrane do auta w linku oraz w 2 komentarzach pod wpisem
Wyszło 144 750 zł za optymalną dla mnie konfigurację. Na razie nie ma to większego znaczenia, bo kupię kolejne auto albo jak pierw wyjadę Fabię Kombi do 500 tys. km (na razie przebieg 84 tys. km po 25 miesiącach) lub ewentualnie wcześniej uda mi się stać potężnym CEO, ale to też zajmie parę lat. Więc cena jeszcze się zmieni za kolejne parę lat, albo i za ok. 10 lat. Ale chcę mieć porównanie jak cena się zmieniała w stosunku do inflacji, zarobków, itp.
Na tą chwilę Octavia wychodzi 2x drożej niż dałem za aktualne auto w 2022 (68 tys. = wg wartości pieniądza na 2024 byłoby to 72,5 tys.). Więc taka Octavia to już naprawdę będzie takim prezesowskim autem do trzymania przeze mnie przez kolejne 20 lat.
Opcje wybrane do auta w linku oraz w 2 komentarzach pod wpisem
GratisLPG +295
Chassam recruitment are currently recruiting for a Senior PHP Developer for a software house based in Sheffield, they have expanded rapidly in the last couple of years and are now looking to add a new developer to the team. They are based in the city centre and the office is easily commutable from surrounding areas such as Doncaster, chesterfield and Leeds.
You will be working alongside the development team, planning, managing and covering the full development lifecycle of a range of projects. And also be involved in developing and maintaining their business to business software as a Service web apps that they are currently offering to their strong and varied client base. They are looking for someone who has strong experience with object orientated PHP and commercial experience with an MVC framework, ideally Zend as this is what is used onsite. You will be part of a talented team of developers who you can share ideas with and learn new techniques and skills. There is fantastic scope for progression with the company as they have expanded massively over the last few years.
To be considered for the role you must have experience with:
· OOP
· PHP
· MVC
· SQL
· HTML5
· CSS3
· VCS
Experience with Zend2 and AWS would be desirable but not essential.
#sorekcharityltd #pracazagranica #emigracja #uk #php #html #progranowanie (jest jakiś dedykowany tag pracy dla peogramistow/it? nie chce tego naduzywac) #sorekcharityltd
@wrzesien: geniusz ze mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@sorek: Nie chcę.
Kolega od tego 4k funtów to jak 4k PLN to z tych co 'nie znam się ale się wypowiem'
Lubie też gimbohejt na PHP. Każdy język jest do czegoś ale trzeba trochę porobić w branzuni żeby się do tego poglądu przekonać. Też kiedyś miałem moje hejka na języki.
Skąd Ty bierzesz te ceny i porównania? XD