Ktoś się mnie ostatnio pytał jak ja właściwie gram. Bo w końcu już te kilka lat mam za sobą...
Powiem tak. To zależy. Z grą na gitarze zauważyłem, że jest jak z siłownią. Jeżeli człowiek nie ćwiczy to paluchy zaczynają boleć i są jak drewno. I gubi się tempo...
Wrzucam mój Jam do backing tracku. Są błędy. Momentami gubię tempo, szczególnie jak jest zmiana z solowej na rytmiczną. Może jeszcze kiedyś wrócę do regularnego grania, ale póki co pozostają tylko próby zespołu i okazyjne granie ze znajomymi ;)
PS: Wciąż zachęcam do wrzucania swojej twórczości bo ostatnio to widzę nam się Allegro/Spotify zrobiło :D
@Rezix: Oglądałem kilka Twoich filmików i ogólnie spoko, ale rzuca mi się w oczy to, że przy grze rytmicznej jakoś strasznie piłujesz te akordy. Obczaj sobie jakieś "mniejsze" akordy, np. nie zawierające prymy lub kwinty, ewentualnie takie, które nie duplikują dźwięków. W grze zespołowej takie piłowanie akordów powoduje ogólny hałas i wjeżdżanie w rejestry innych instrumentów. No i do tego dynamika.
Z innych rzeczy, zwróć uwagę na technikę podciągania. Zauważ,
Powiem tak. To zależy. Z grą na gitarze zauważyłem, że jest jak z siłownią. Jeżeli człowiek nie ćwiczy to paluchy zaczynają boleć i są jak drewno. I gubi się tempo...
Wrzucam mój Jam do backing tracku. Są błędy. Momentami gubię tempo, szczególnie jak jest zmiana z solowej na rytmiczną. Może jeszcze kiedyś wrócę do regularnego grania, ale póki co pozostają tylko próby zespołu i okazyjne granie ze znajomymi ;)
PS: Wciąż zachęcam do wrzucania swojej twórczości bo ostatnio to widzę nam się Allegro/Spotify zrobiło :D
#gitara
źródło: comment_wrTShNp26PQw6MK8a7Gvhj0nwUdRGumX.jpg
Pobierzźródło: comment_QXCwSaMwOyZ4dwR1CY3vgm5JKjANKTzb.jpg
PobierzZ innych rzeczy, zwróć uwagę na technikę podciągania. Zauważ,