Wpis z mikrobloga

Mirki mam taki problem, zastanawiam się nad napisaniem gry w js jako pracę inżynierską i szukam pomysłów na coś ciekawego. Mam już kilka swoich typów, ale może akurat ktoś mi jeszcze coś podsunie lepszego. Zależy mi na tym, żeby ta gra nie była jakaś prosta, tylko zawierała w sobie jakieś bardziej złożone algorytmy. Jakieś pomysły? Jakie polecacie biblioteki w ogóle?

#javascript #gamedev
  • 14
  • Odpowiedz
@sarveniusz: była kiedyś taka gra 2d o nazwie Diabolika, polegała ona na stawianiu stworków mających różny zasięg ataku na kwadratowej planszy (np. był wąż który atakował kratkę w przód i w tył albo taka butla z zielonym płynem która raziła 3x3 kratki wokół siebie). Na początku gry na mapie pojawiały się demony, które trzeba było tymi storami zabić. W pierwszej fazie gry gracz mógł postawić 10 takich stworków (i zawsze musiał
  • Odpowiedz
@sarveniusz: jesteś milicjantem z drogówki i kierujesz ruchem na skrzyżowaniu - sterowane oczywiście kinnectem - plusy: użycie technologii o której można się rozpisać, i zajebiście będzie wyglądała prezentacja gierki na obronie;)
  • Odpowiedz