Wpis z mikrobloga

W związku z tym, że kiedyś mieliśmy ots, a ostatnio zachciało nam się znów pobawić Tibią - postanowiliśmy otworzyć kolejny serwer, dla Mireczków.

- Hej, mamy pomysł by otworzyć MirkOTS, ale musimy go najpierw dopracować, zrobić mapę itp.
- Niieee, otwórzcie teraz, tylko 20 osób obserwuje tag, zrobicie byle jakie roty pod miastem, jakiekolwiek depo i styknie.
- Tak zrobiliśmy.
- Yyy, ale wujowe depo, a te roty to jakaś porażka. Zróbcie lepiej gdzieś dwarfy, bo nie mamy gdzie skillować.
- Zrobiliśmy dwarfy.
- Yyy, po co te dwarfy zrobiliście, lepiej się skilluje na slimach, dajcie slimy.
- Dodaliśmy slimy.
- Powaliło Was z tymi slimami? Po co tyle slimów? Byście się expowiskami zajęli, albo domki postawcie do skillowania, domki jakiekolwiek, mogą być 2x2, byleby łóżko było.
- Zrobiliśmy "jakiekolwiek" domki.
- Co to za gówno? Co to za domki? Mapper nie umie w mapę, postaralibyście się trochę..

..i tak codziennie, ciągle coraz to nowy powód by nam dowalić.

Nie wiem czy wiecie, ale my to robimy całkowicie za darmo, w naszym wolnym czasie, mając na głowie szkołę, pracę, obronę w tym roku i wiele innych ważniejszych dla nas obowiązków.

Staramy się jak możemy, jednak Wam ciągle jest źle i ciągle mało. Jeśli tak dalej pójdzie to serwer rzeczywiście padnie, ale nie przez to, że to my coś źle zrobiliśmy, lecz przez to, że nam się po prostu odechce cokolwiek robić.

Dajcie nam żyć, dajcie nam czasu, to jest serwer beta. Jeśli nie podoba się komuś jak to obecnie wygląda - niech nie gra póki co, poczeka aż skończymy, i wtedy wróci do gry.

W dodatku po dzisiejszym dniu z przykrością i ciężkim sercem stwierdzamy, że niektórzy gracze są tak perfidni i żałośni, rozwalając przy tym przyjemność gry innym. W związku z tym:

- jeśli zobaczymy kogoś, kto wykorzystuje błąd gry, dzięki któremu wzbogaci się w jakikolwiek sposób, i nie poinformuje nas o tym błędzie, dostanie bana.
- jeśli ktoś "oszuka grę" robiąc coś, co nie było naszym zamiarem, dostanie bana. ( np. jeśli zobaczymy kogoś przepuszczającego przez bramkę levelową osoby z mniejszym levelem niż jest wymagany, z miejsca wszystkie osoby biorące w tym udział zostaną ukarane).

#mirkots
  • 34
@Yam1337: Niespecjalnie. Kasa została zabrana (o tyle ile to było wykonalne), na szczęście zbyt dużo osób nie zauważyło buga. Wciąż przypominam, że jest to faza beta. Błędy były, są, i póki co nadal będą. Niedługo damy możliwość wpłacania dotacji (dużo ludzi o to pytało), a pierwsze wpłaty jakie będą wykorzystamy na postawienie serwera, na którym będziemy mogli wszystko testować - to ograniczy błędy i ciągłe restarty.
@Huffy: Aż mi smutno jak to czytam ( ͡° ʖ̯ ͡°) Choć to beta to jest tu najlepszy klimat od lat, aż się nie mogę wylogować. A że błędy są i ludzie zawsze mają postawę roszczeniową to po części musicie olać, ci co narzekają to najwięcej krzyczą, a osoby którym się podoba(czyli większość) są cicho. Jak się komuś nie podoba to niech nie gra, a jak oszukuje
Ty @Huffy jak i @marahin odwalacie kawał świetnej roboty i nie przejmujcie się ciągłym narzekaniem ludzi (w tym moim, bo nadal czekam na trainery ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) tylko dalej róbcie swoje. Posłuchajcie rad czy sugestii tylko od tych ludzi, którzy naprawdę mają coś więcej do powiedzenia aniżeli tylko "łe dupa, dajcie bugi, bo so fajne". Narzekanie zawsze będzie, że coś "mogło być" lepiej. I może będzie,
@Huffy: To powiększcie zespół. Sam prowadzilem OTS, ogarniam skrypty, ekonomie gry itd. i na pewno jest wiele innych takich osób jak ja. Ja akurat niewiele czasu mam, ale ktoś inny z chęcią dołączy. O tym pomyślcie.
@Huffy: To jest baaaardzo dużo.
Z resztą, nie będę nikogo rozliczał. Życzę, żeby wam to przetrwało, bo fajnie byłoby mieć wykopowy ts.

Podkreślaj na każdym kroku, że to beta i nikt nie każe nikomu grać oraz pilnujta, żeby gra na serwerze ni była nader wymagająca i wymagająca poświęcenia.