Aktywne Wpisy

ewolucja_myszowatych +450
Udało się trochę podbić obraz z wypadku BMW na podstawie nagrań od @dashcambandit i @Rabusek:
v.1 - podbicie jasności i klatek:
v.1 - podbicie jasności i klatek:

powodzenia +1045
gdyby wykop nakręcił teraz panikę, że zabraknie paliwa na stacjach, to PiS byłby zmuszony odblokować ceny tuż przed wyborami ( ͡º ͜ʖ͡º) ewentualnie zabrakłoby paliwa na stacjach, co też byłoby ciekawe
ja nic nie sugeruję
#tankujemynazapas #orlen
ja nic nie sugeruję
#tankujemynazapas #orlen

TIM1->CCER |= TIM CCER CC1E
10ms
TIM1->CCER &= ~TIM CCER CC1E
20ms
Chce jednak aby po wyzerowaniu bitu CC1E(wyłącznie przebiegu PWM na kanale 1), pin przechodził w stan niski i się tak utrzymywał przez te 20ms. Nie mogę znaleźć w RM odpowiedzialnego rejestru. Pewnie to wina mojego przeciętnego angielskiego... albo niezrozumienia problemu. Długo to męczę i nie wychodzi( ͡° ʖ̯ ͡°)
#mikrokontrolery #stm32 #programowanie
Potrzebujesz go w ogóle wyłączać? Może lepiej dawać f=0
@Fox_Murder: Jeśli wyzeruje częstotliwość PWM to ona będzie dotyczyć wszystkich 4 kanałów? Tak to rozumiem. A mi jest potrzebne włączanie/wyłączenie jednego kanału, kiedy np. drugi i trzeci normalnie pracują. Wszystko na TIM1.
I owszem, musisz nadać wszystkim timerom czy tam kanałom oddzielną f.
Tutaj mogę się mylić wiec proszę mnie poprawić.
PWM generuje przy pomocy timera 1. Mam na nim do dyspozycji 4 kanały. Częstotliwość taktowania timera jest ustawiana przy pomocy rejestrów PSC i ARR i dotyczy ona wszystkich 4
@sobczi11: rzeczwyiście durnota straszna. 0% to 0% i już. Powinno być zero logiczne.
A zobacz czy w bitach ustawień nie ma ustawienia jak się ma zachowywać PWM gdy np nie włączony. Przykładowo w SPI są opcje czy reaguje