Wpis z mikrobloga

Czy tylko ja tak mam, że wstając rano nie jem śniadania, bo najzwyczajniej w świecie mnie to odrzuca? Dopiero w późniejszych godzinach 10/11 jem normalnie.. (zdaję sobie z tego sprawę i będę musiał to zmienić...)

#luzneprzemyslenia #oswiadczenie #pytanie
  • 133
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@feevcio: ja nie moge, od malego nie moglem. Jak cos z rana zjem to mnie zbiera na wymioty. Ale jak bylem na wsi u dziadkow to z radoscia opieprzalem jajecznice na kielbasie robiona przez babcie. Nie wiem czemu( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@feevcio: Też tak miałem. Polepszyło się troszeczkę jak rzuciłem palenie, ale wciąż nie miałem ochoty rano na zjedzenie niczego - posiłek o tak wczesnej porze wydawał się torturą. Aby obudzić swój żołądek zacząłem tuż po przebudzeniu pić dwie szklanki wody. Po 15 minutach jest juz ok - mogę zjeść olbrzymie śniadanie.
  • Odpowiedz
Ja codziennie rano przed wyjsciem około 6 jajecznica na boczku albo kielbasie i cappucino. Od polowy grudnia tak i pracuje sie o niebo lepiej. Tluszczyk spada no i sniadanie smakuje jak cholera
  • Odpowiedz
@feevcio: dla mnie wrecz przeciwnie. Odkad zemdlalam w miejscu publicznym przez brak sniadania pilnuje tego i pierwsze co robie rano to jem sniadanie. Nie wyobrazam sobie wyjsc glodna z domu,nigdy!
  • Odpowiedz
@feevcio: a ja mam odwrotnie :) rano, po przebudzeniu jestem mega głodna. Już nawet zastanawiałam się czy coś mi nie dolega bo ledwo wstanę i czuje jak mnie 'ssie' z głodu.
Ale niestety nie zawsze rano coś zjem bo wstaje do pracy o 4, żeby zjeść śniadanie musiałabym wstać z 10-15min wcześniej dlatego często jem dopiero w pracy koło 7-8.
  • Odpowiedz
@feevcio: A moim zdaniem naciągane są te konsekwencje. Jeść się powinno jak organizm to podpowiada głodem. Jeżeli ktoś nie jest głodny rano, to znaczy, że jeść nie musi, albo jest chory i powinien to leczyć. To nie jest tak, że bez śniadania o ósmej o 9 czeka Cię halucynacja z niedożywienia i śmierć. Oczywiście jest to również kwestia przyzwyczajenia, organizm adaptuje się do warunków jakie mu dostarczamy, jednak jeśli przez
  • Odpowiedz