Wpis z mikrobloga

@kmeal: No to skoro jesteśmy w strefie euro to zapewne cena będzie wyższa niż ostatnio. Vanguard też miał w "środku" trwania zmianę ceny kluczy* ( (bo to najlepiej imo pokazuje, że volvo w danym czasie zmienia kurs walut na steam) i cena wzrosła.

*Klucz z 1.99 wzrósł na 2.15 a operacja z 4,69 na 5,19 euro.
@epll: Każda operacja w ameryce kosztuje 5.99 usd. Patrząc na obecne kursy operacja w europie byłaby za 5.5euro (ostatnia operacja była za 5.49e).
@kmeal: No tak ale czy pomiędzy zakończeniem poprzedniej operacji a dniem dzisiejszym nie było żadnej zmiany cen kluczy? Z tego co pamiętam chyba właśnie była (ale ciężko znaleźć jakieś dane o tym). Wydaje mi się, że valve jak już zrobi cenę operacji z takim samym przelicznikiem jaki jest używany do kluczy/naklejkowych kapsułek i całej reszty pierdół których cena wzrasta równocześnie z kluczami.

Z tego co tutaj ludzie piszo to w listopadzie
@kmeal: Ale co mnie obchodzi bazowa cena kluczy? W Europie cena z kluczy itp. skacze co jakiś czas gdy zmieniają się kursy. Pisze po prostu, że w Europie cena kluczy uległa zmianie od ostatniej operacji więc i zapewne sama operacja będzie w innej cenie z powodu innego przelicznika usd-euro. W czasie poprzedniej operacji twoje 2.5usd było warte 2.19 euro a teraz jest warte 2.35 euro. Więc tak samo będzie z operacją
@kmeal: Tylko skąd brałeś ten obecny kurs? Bo ja jedyne co znalazłem o "kursach" to to, że miesiąc po zakończeniu ostatniej operacji (kosztującej własnie te 5,49 euro) cena kluczy w euro (więc co za tym idzie kurs się zmienił) poszła w górę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@epll: z randomowej stronki sprawdzając jak te waluty trzymają się przez ostatnie kilka tygodni i zakładając, że dolar przed operacją będzie oscylował wokół 4, a euro 4.3 w stosunku do złotówki. Kurs walut na steam jest mniej więcej ten sam i różni się groszami.