Aktywne Wpisy

rales +891
ZGODNIE Z OBIETNICĄ WOŁAM OSOBY, KTÓRE CHCIAŁY BYĆ POINFORMOWANE W DNIU DYMISJI FERNANDO SANTOSA ZE STANOWISKU SELEKCJONERA REPREZENTACJI POLSKI W PIŁCE NOŻNEJ
Ponury Bajerant był trenerem Białych Orłów 7 miesięcy i 22 dni.
13 września 2023 roku przestał on pełnić obowiązki selekcjonera reprezentacji Polski.
Link do wpisu:
https://wykop.pl/wpis/70160893/zaplusuj-ten-wpis-a-zawolam-cie-w-dniu-dymisji-zwo
Ponury Bajerant był trenerem Białych Orłów 7 miesięcy i 22 dni.
13 września 2023 roku przestał on pełnić obowiązki selekcjonera reprezentacji Polski.
Link do wpisu:
https://wykop.pl/wpis/70160893/zaplusuj-ten-wpis-a-zawolam-cie-w-dniu-dymisji-zwo

BArtus +283
#krakow #psiarze #takaprawda #pieseczkizprzypadku ##!$%@?
Taka sytuacja dziś na Bronowicach ಠ︵ಠ #!$%@?ć prądem patusiarskie kundle.
Taka sytuacja dziś na Bronowicach ಠ︵ಠ #!$%@?ć prądem patusiarskie kundle.

Do rzeczy:
1. Chciałbym pobrać zmienną w linku (i robię to), chciałbym jednak ograniczyć regex tak, aby pobieranie zmiennej ograniczało się tylko do ~2 znaków (cośtamcośtam/pl/cośtamcośtam). Jeśli zmienna jest dłuższa niż 2 znaki (cośtamcośtam/złazmienna/cośtamcośtam) to odrzuca jako nie pasujący do danego regexa.
Da się tak ?
2. Chciałbym żeby zmienna była małymi literami. Paradoksalnie jak do istniejącego wpisu dodaję [a-z] to przestaje mi łapać... coś robię źle ?
3. Da się (na pewno się da!) wrzucić zmienną przed domenę ?
Wiecie - teraz jest tak:
www.mojadomena.com/pl/cośtamnaportalu/
A chcę żeby było:
www.pl.mojadomena.com/cośtamnaportalu
Da się tak ? Gdzie znajdę jak ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
co do domeny też da się podpiąć pod subdomenę "www.pl" natomiast wtedy to musiałbyś to sobie jakoś wykrywać w requescie z adresu bo sam router chyba tego nie ogarnie.
@adiqq: Bieda, ale do zrobienia. Dam znać w robocie, że tak łatwo jak myśleli to nie będzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Leniwiec1: Dzięki, wezmę pod uwagę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W sumie nie
[a-z]{2}No nic, gdzieś indziej zepsułem.
to upewnij się, że cały adres wygląda tak
r'^cośtamcośtam/(?P[a-z]{2})/cośtamcośtam/$'@gofr: Działa.... wcześniej napisałem coś w tym stylu...
r'^cośtamcośtam/(?P[a-z]){2}/cośtamcośtam/$'
Dzizys... (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@Bionizy: Dzięki, miałeś rację.
@adiqq: @Leniwiec1: Wam również dziękuję. Teraz wszystko będzie banglać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)