Wpis z mikrobloga

Mirki jest problem. Buduję ssto i ogólnie spoko, startuje, lata, nawet w kosmosy daje radę tylko coś mi kiepsko idzie z łączeniem części i jego integralnością przez co w locie i szczególnie przy lądowaniu dostaje padaki. Wygląda na to, że zbiorniki i skrzydła jako jedyny punkt zaczepienia mają segmenty z punktu 1 na obrazku. Co więcej skrzydło z nr 3 wygina się o wiele bardziej niż 2. A robione w trybie symetrii, 2 była przyczepiana, 3 jest odbita. Coś robię źle czy taki już urok budowania samolotów w ksp? Mógłbym to usztywnić taśmą ale jakoś nie widzi mi się to. Całkiem ładne cholerstwo wyszło. Jakieś pomysły? #ksp #kerbalspaceprogram
kWeb24 - Mirki jest problem. Buduję ssto i ogólnie spoko, startuje, lata, nawet w kos...

źródło: comment_a35yxkOmN3bgYHPBR12LxBOhfby2rjJl.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Czarny_szakal: Nie wpływa to za mocno na rakiety względem stocka? W sensie czy nie będą jakieś mega solidne, że będzie można olać problem sztywności bo nie o to chodzi. Zresztą, wolałbym uniknąć modów w ogóle i znaleźć jakiś sposób na stocku. Po co w takim razie wing connectory skoro jako jedyny punkt łączenia biorą miejsce klika i ignorują resztę.
  • Odpowiedz
@kWeb24:
Kerbal Joint Reinforcment z tego względu że gra jest głupia i ma tylko jeden punkt przyczepienia. To duży problem przy większych skrzydłach i na stocku bez taśmy nie da sie tego za bardzo naprawić
  • Odpowiedz
@glupiekonto: No właśnie, to jest chore, że część przylegająca na całej długości do innych elementów jako punkt zaczepienia bierze tylko 1 element.

@Czarny_szakal: Akurat z rakietami problemu wielkiego nie mam, tam te taśmy jeszcze można ukryć ale ssto ma być też ładne a nie poklejone w desperacji. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na szczęście tyle wystarczyło żeby przestał tańczyć. Teraz tylko trochę poprawić osiągi i
kWeb24 - @glupiekonto: No właśnie, to jest chore, że część przylegająca na całej dług...

źródło: comment_hAcbUYsR3RtGoi87N0BcbzhJABvLL98o.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz