Aktywne Wpisy
Michael_MD +674
Mieszkanie w Krakowie na Prądniku czerwonym 65 m2 kosztuje teraz dokładnie tyle samo co mieszkanie na osiedlu przy parku olimpijskim w dwa razy większym Monachium xD. Mieszkanie w Monachium w okolicy terenów zielonych, największego parku i piękna architektura. Mieszkanie w Krakowie ciasno, smród, bród i betonoza jak w Bangladeszu. Trzymajcie się w tej Polsce a zwłaszcza w Krakowie bo wasze średnie zarobki są dokładnie o połowę mniejsze niż średnie w Monachium xD.
fanmarcinamillera +173
Bosak właśnie potwierdził, że Konfa jest za wyjściem z UE . No to słucham Konfiarze, jeżeli nie UE, to do jakiego bloku ma należeć Polska? Odpowiedź w próżni nie wchodzi w grę, bo jest zwyczajnie debilna.
Nie wiem, choć się domyślam ( ͡° ͜ʖ ͡°) #neuropa #4konserwy #kanalzero #konfederacja #polityka
Nie wiem, choć się domyślam ( ͡° ͜ʖ ͡°) #neuropa #4konserwy #kanalzero #konfederacja #polityka
Mam już
-dixit
-7 cudów świata
-dobble
i jadą już do mnie
-rój
-patchwork
Więc gry 1vs1 już mam na start, na imprezowe spotkanie dixit i dobble tez stykną,
zatem jakie polecacie gry dokupić to serii by miec gry na każdą okazję ? mam na myśli różną ilość osób, różny wiek, różne zaawansowanie, no i tak by gry nei były podobne do siebie.
ranking #boardgamegeek znam ale nei muszę się sugerować :)
#grybezpradu #gryplanszowe
ale granie w to grozi utratą życia i spędzeniu miesiąca w piwnicy
@jokefake: talizman to syf grozi strata czasu i nuda.
@Slejpnir: Ja ze swojej strony polecam Robinsona Crusoe, Pandemię (jeśli lubisz gry kooperacyjne), a także np. Martwą Zimę czy choćby Splendor.
Jeśli chodzi o imprezowe to polecam gry blefu: The Resistance oraz Coup :-)
Komentarz usunięty przez autora
@Slejpnir: ostatnio dobrze sie bawie 1 v 1 z kumplem przy Cywilizaca: Poprzez Wieki.
przykład:
każdy kucharz powienien mieć jeden nóż szefa kuchni, tasak, nóz do filetowania, nóż to warzyw itd. tak by niezależnie od sytuacji sobie poradził :)
@Arisek o taka gra może by się przydała, lepsza taka czy Koncept ? bo chyba podobne
Jeszcze jest taka stara ale świetna pozycja, która dostała nagrodę Spiel des Jahres w 1983 i nadal się nie zestarzała: Scotland Yard
Zobacz też Hanabi (Spiel des
Ja dopiero grając w wersję elektroniczną (czyli często mecz po meczu; brałem również udział w ogólnoświatowym turnieju) zacząłem odkrywać, że umiejętności w Talismanie są bardzo niedoceniane i każdy zwala na losowość.