@StandbyOn: standardowy przepis do alternatyw 6g grubo zmielonego ziarna na każde 100ml wody, używam wody z odwróconej osmozy. Jeśli chodzi o najlepszą wodę do parzenia kawy w Polsce to żywiec niegazowany. Przetestowane i potwierdzone na Warsztatach które miałem z Rubensem Gardellim
@StandbyOn: Dokładnie. Wzięliśmy kilka najpopularniejszych wód niegazowanych mineralnych w Polsce i na każdej robiliśmy tą samą kawę. W żywcu najlepsza.
Mirki i Mirabelki, jutro będę pierwszy raz w Szczecinie na dwa dni. Co polecacie zobaczyć? Jestem z koleżką Anglikiem więc fajnie by było ogarnąć coś ciekawego i pokazać mu Polskę z fajnej strony #szczecin #podroze
Aeropres przeciskany przez pomarancze.
Ciekawe w smaku ale szukam dalej :)
Kawa Gardelli Speciality Coffee Etiopia Liyu Lot.
#kawa #kawatime #aeropress
źródło: comment_RqdU7P3tzT0gSftCkZNrLxUAu3T217LT.jpg
Pobierz@StandbyOn: jutro proby z cytryna, a co do zimnej kawy, polecam parzona na zimno przez 12 godzin :p
źródło: comment_6LWg17k3NZNBDcQTmOQ1AvIG75AzRZHi.jpg
Pobierz