Wpis z mikrobloga

@RokitaJan: Po prostu w trakcie wojny stój wojskiem w prowincji, co miesiąc wyciągasz kwotę zależną od ilości wojska, każda jednostka ma taką skrzynkę która Ci mówi ile na miecha da radę zrabować

Oszczędzaj powerpointsy, zatrudniaj dobrych ekspertów z +3
@RokitaJan: niektóre idee obniżają koszt rozwoju technologicznego określonego rodzaju. Poza tym daruj sobie rozwijanie prowincji za punkty monarchy, werbuj jak najmniejszą liczbę dowódców wojskowych, zabijaj słabych władców, a jeszcze lepiej - następców tronu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@RokitaJan: Nie wiem jak grasz więc nie wiem za bardzo jakie błędy związane z tym robisz, ale z ogólnych rad to:
-staraj się nie brać ,,osobiście" prowincji po wojnie tzn. oddawaj wasalom ile sie da zaoszczędzisz admy
- a jeżeli bardzo chcesz wchłaniać prowincje to bierz idee administracyjne
- przekraczaj w jak najmniejszym stopniu limit stosunków dyplomatycznych (tracisz diplo)
- ograniczaj się z rozwijaniem prowincji za monarch points
- nie przekraczaj
Pobierz Krol_Pontaru - @RokitaJan: Nie wiem jak grasz więc nie wiem za bardzo jakie błędy zwi...
źródło: comment_uG9gTR4kfdDkAwFlJmNrveypg5MzbyCR.jpg
@Wilt0n: Rzucanie w bitwę nie do wygrania jest słabe, armia albo pójdzie w rozsypke albo się za szybko wycofa. Tak czy siak menda przeżyje. Najczęściej mi umierał w równych bitwach.