Wpis z mikrobloga

@anonim1133: AK w wersji dokładnie ze zdjęcia jest u nas akurat mało popularny i sam nie wiem.

Natomiast tradycyjny AKM kalibru 7,62x39 z kolbą drewnianą i w wersji samopowtarzalnej, na rynku cywilnym to ok. 1900-2300 PLN.

Producentami są np. rodzimi rusznikarze.
  • Odpowiedz
1900-2300 PLN.

@Rogue: Widzę obeznany jesteś. W sumie nie jest to taki majątek. Można takiego by u nas kupić na licencję sportową o której dziś pisałeś? Czy jest szansa, że będąc starym i bogatym mógł bym sobie kupić takie cudo legalnie?
  • Odpowiedz
@anonim1133: Czy starym bogaczem to bym nie przesadzał, startując od zera do momentu trzymania własnego AK we własnej szafie pancernej trzeba by wydać łącznie jakieś 4,5- 5 tysięcy. Mało to nie jest, ale bywają droższe hobby.
  • Odpowiedz
@anonim1133: Pół roku to tak wersja optymistyczna, choć teoretycznie wykonalna :P jakiś trening czy dwa w tygodniu jako przygotowanie do egzaminu na patent strzelecki, trochę nauki teorii itd.

Cena amunicji to zależy, od tak 20 gr do kilku złotych za sztukę, taka do AK się znajdzie lekko poniżej złotówki.
  • Odpowiedz
@Rogue: Jezusie, złotówka za jeden strzał i ty mi mówisz, że nie trzeba być bogatym? ;P Nie mniej w przyszłości na pewno stanę się posiadaczem AK, chociażby bardzo dobrej jakości repliki ASG, ale jednak.
  • Odpowiedz
@anonim1133:

Jezusie, złotówka za jeden strzał i ty mi mówisz, że nie trzeba być bogatym

To i tak tanio, kiedy płacisz tylko za amunicję, tarcze i wynajem osi.

Kiedy nie masz własnej broni ani nie masz znajomego, od którego by pożyczyć na miejscu, dochodzi instruktor czy inne sztuczne pompowanie kosztów i wyjdzie po jakieś 2-3-4 zł za strzał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@marekq: zamknietych, w sensie krytych strzelnicach? Ciezko u mnie o porownanie, ale wyszloby troche drozej. BTW o wiele bardziej wole na swiezym powietrzu.
  • Odpowiedz