Wpis z mikrobloga

Hej mircy. Nie jestem graczem kompletnie, ale wpadłem na pomysł, żeby z różowym czasami jednak w coś tam popykać. Nie chcę na to wydawać jakiejś ogromnej kasy, bo daleko mi do wciągania się w jakieś najnowsze tytuły. Ot, żeby pościgać się np. wieczorem czy coś.

Co byście polecili? Jest sens w ogóle kupować PS3? Może jakiegoś Xboxa (nie przepadam w sumie za microsoftem :/). Bez limitu budżetu, po prostu nie za drogo ale tak, żeby to miało sens :)

#konsole #gry

Acha i zawołam #pcmasterrace bo jeszcze pomyślałem, żeby kupić drugi dysk ssd, postawić na nim windowsa i kupić jakieś Pady. TV i tak jest podpięty pod kompa. Może to lepszy pomysł ?

GeForce GTX 550 Ti
jakaś aktualna i5 z odblokowanym mnożnikiem
oczywiście ssd
ram standardowo 8
jakiś sound blaster :P

dzięki :)
  • 14
@npsr: Do grania "okazjonalnego" IMO raczej nie ma sensu kupować kompa-potwora, kup se pan używanego Xboxa 360 lub PS3 (jednostka używana = groszowe sprawy, a biblioteka gier przeogromna) lub konsolę od Nintendo (Wii lub to nowe cuś, Wii U) - opcja pójścia w stronę wielkiego N IMO będzie najrozsądniejsza, bo na te konsole wydano chyba najwięcej każualowych, "lekkich" gier, często-gęsto z akcentem postawionym na lokalne multi - Mario (od klasycznych platformówek
@npsr: Zdecydowanie Xbox. Najbardziej ergonomiczny pad plus dla XBOX one jest opcjonalnie już całkiem wybombany. Lada moment będziesz mieć tam Windows 10 a więc to już nie jest tylko konsola :)

Dlaczego nie #pcmasterrace? Konsolę kupisz raz za cenę tylko paru komponentów gamingowego PCta a wystarczy tobie na może nawet dekadę. Masz zawsze pewność że wszystko będzie działać perfekcyjnie.
Saeglopur - @npsr: Zdecydowanie Xbox. Najbardziej ergonomiczny pad plus dla XBOX one ...
@Saeglopur: ale z drugiej strony kompa zawsze mam "aktualnego". Zawsze jest warzywniak z ramem czy innymi pierdołami. Czegoś zabraknie to się uzupełnia :) Konsoli chyba nie zaktualizuję, ale z tego co widzę po wypowiedziach to chyba faktycznie xbox będzie dobrym wyborem, bo w razie czego przepnę pady do kompa i mam i to i to :)

Tylko to już stare trochę jest ... no ale nie znam się, więc zaufam :)
@npsr: Ceny są praktycznie te same między konsolami. Kupuje się je na tak długi termin że to tym bardziej bez znaczenia. A co chcesz sprzętowego aktualizować w konsoli? Ewentualnie dysk z czasem jeśli kupisz mały na początku. Właśnie o to chodzi - masz box który działa i jest po sprawie. PC wbrew pozorm tak łatwo się na przestrzeni lat nie apgrejduje bo pojawiają się nowe standardy, wzajemnie coś potrafi się wykluczać
@npsr: zdcydowanie ps 3 możesz kupić jest kilka fajnych gier dla kilku osób między innymi litle big planet a dotego duża biblioteka gier niesty w wiele starszych już nie pograsz na necie bo zwyczajnie niema zkim albo zamknęli serwery
@npsr: pobieraj Panie Dolphin Emulator, ściągnij Super Mario Brothers, Mario Party 8/9, Mario Kart Wii, Mario Tennis, Wii Sports oraz Wii Sports Resosrt. Do tego obowiązkowo dwa zestawy wiilot + nunchuck - są na allegro po ok. 80zł, może znajdziesz znajomego który Ci pożyczy. Jak Ci się spodoba kupuj Wii albo/i Wii U. Wg mnie najlepsza propozycja na granie z różowym.