Wpis z mikrobloga

Miało być wczoraj, ale jest dzisiaj. Następne fotostory będzie bardziej kompletne (musiałem wyrobić się ze wszystkim do konkretnej godziny więc i czasu nie starczyło na cykanie zdjęć). Tym niemniej jest:

Link: http://imgur.com/a/5vpdF

Dla zadziwionych majonezem - tak, można. Dwie łyżki majonezu (+ jedna łyżeczka pieprzu) wystarczyły na kilka rolek. Z majonezem wyszły równie dobre jak z serkiem (chociaż bez pieprzu aż takie smaczne nie były).

Obserwuj #redliquidgotuje jak masz chęć zobaczyć, co red modeluje w swojej kuchni.

#gotujzwykopem #sushi
r.....d - Miało być wczoraj, ale jest dzisiaj. Następne fotostory będzie bardziej kom...

źródło: comment_mRzc4NCNvc1yOO7AE1vo8k6liKVHQGiq.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
@redliquid: Co ci z tym ryżem - mieszanie, przywieranie itd.? Po prostu płuczesz, wrzucasz do gara, zalewasz, przykrywasz, gotujesz, 10 minut od zagotowania, wyłączasz zostawiasz jeszcze chwilę przykryty i gotowy ;) I nic mu się nie dzieje.
  • Odpowiedz
@cebulandia: Nauczyłem się nie postępować wg utartego schematu, tzn. "gotuj 10 minut". Co jeśli będziesz miał ryż innego producenta i trzeba go będzie gotować np. 5 albo 15 minut a ty nie potrafisz czytać opakowania po japońsku lub kupiłeś z allegro sypany do worka strunowego z większego wora? Przecież nie wyrzucisz do kosza.
  • Odpowiedz