Wpis z mikrobloga

@qwelukaszu kiedyś miałem podobną przypadłość, po kopiowaniu, z dysku przenośnego do toshibyA300 duże pliki rar same się uszkadzaly, nie znalazłem przyczyny niestety: (
@qwelukasz: Skoro miałeś problemy z CRC to pewnie dane nie zdążyły się skopiować i odpiąłeś dysk za szybko. Trzeba obserwować diodę kiedy zgaśnie, bo nawet po zakończeniu potrafi długo jeszcze kopiować
@qwelukasz: Kieszeń od @grandx86 jest ok, ale potrzebuje zewnętrznego zasilania (np. HUBa).

Mam takie 2 (bardziej z kontrolerów korzystam, niż kieszeni) i działają ok. Jedyne co jest nie tak, to trzeba mocno uważać na kabel, bo dysk lubi się rozłączać przy ruszaniu kablem.

EDYTA: Mówiłem o wersji USB 3.0. 2.0 nie testowałem.
@qwelukasz: Mam 3 dyski z laptopów, wszystkie WD, ale różne pojemności. Powsadzałem je w obudowy, dwa działają ekstra, jeden za ch.ja nie daje rady. Przekładałem między obudowami, kable zmieniałem, próbowałem na innych kompach i systemach, odprawiałem czary i nic.
Po sata działa ekstra, przez USB się sypie, czasem nawet format się sypie, a jak przejdzie to pliki się uszkadzają przy wgrywaniu. Tak więc możesz mieć pecha i po prostu ten dysk