Wpis z mikrobloga

Mireczki, udało się, nawiązałem kontakt z płcią przeciwną, takie 9/10*, po paru miesiącach posuchy. Mireczki, ratujcie - od razu, kiedy to się stało, przyczepiły się do mnie jeszcze cztery. Jakoś sobie poradzę, ale trzymajcie kciuki. Największa wada jest we mnie, bo po ostatnich razach jestem zbyt ostrożny - ona wpadła zupełnie, już mi wypisuje, że jej dobrze i chyba się zakochała. A czy ja...? Chyba. Ale dla mnie musi minąć jednak trochę czasu, nim się określę. Tak, czy siak - mam dla Was piosenkę w temacie i prośbę o kciuki ^^

* Nie lubi gumek, woli tabletki - 11/10 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

https://www.youtube.com/watch?v=KoB-KRcv-3s

#tfwnogf
  • 23
  • Odpowiedz
@Cedrik: tabletki dobre, ale pamiętaj, że w tej sytuacji to ona trzyma rękę na pulsie. znam takich, co dostali prezent w ten sposób (i nie był to przypadek). jeśli można jej ufać, to ok.
  • Odpowiedz
  • 6
Generalnie tabletki dobra sprawa, z kims zaufanym. Tylko kiedys czytalem o rozowym ktoremu cos #!$%@?, chciala uwiazac goscia i specjalnie zaszla w ciaze. To je kobieta tego nie zrozumiesz
@Cedrik:
@Czytelnik30:
  • Odpowiedz
@lucku: to sa hormony, ktore zaburzaja naturalne dzialanie organizmu, standardowo zwieksza sie ryzyko raka, zmienia sie metabolizm, dziewczyny tyja, pojawia sie tradzik. No ale to ja mam sie douczyc xD worki na sperme wam, a nie godne dziewczeta.
  • Odpowiedz
@lookazh: jest zupełnie odwrotnie mistrzu:

Innym skutkiem ubocznym zażywania ustnej antykoncepcji jest poprawa w przypadku zapalenia narządów miednicy mniejszej, bolesnego miesiączkowania, zespołu napięcia przedmiesiączkowego i trądziku

POPRAWA
  • Odpowiedz
@lookazh: also

W 2011 roku systematyczny przegląd 49 badań wykazał, że (wbrew popularnemu przekonaniu) stosowanie antykoncepcji hormonalnej nie zmienia znacząco masy ciała[6]. W 2013 roku na podstawie 16 badań naukowcy stwierdzili, że istnieją ograniczone dowody na przyrost wagi na skutek długotrwałego zażywania tabletek jednoskładnikowych

ograniczone dowody

nie zmienia znacząco

Problemy o których mówisz wynikają ze złego doboru tabletek, a nie ze szkodliwości ich zażywania.
  • Odpowiedz
@lucku: haha, miales ty dziewczyne kieys? Sluchales, co mowia o rozmowie z ginekologami? Czytales ulotki? Dziewczyny tyja na antykomcepcji, zaczynaja im sie przrtluszczac wlosy i cera, co prowadzo do tradziku. Ciezko dobrac od razu srodek, ktory nie wplynie negatywnie na organizm. A te lepsE sa duzo drozsze, o wiele drozsze niz kondomy na przyklad. Ale co ja tam #!$%@? wiem, wobec dziewicy miraska, ktory marzy o gf dajacej mu bez gumy,
  • Odpowiedz
@lookazh: > Ale co ja tam #!$%@? wiem, wobec dziewicy miraska, ktory marzy o gf dajacej mu bez gumy, zapatrzonego w wikipedie

Z takim argumentem to aż trudno dyskutować, dlatego lepiej będzie tego nie robić. Życzę zmądrzenia w tym nowym roku :)
  • Odpowiedz
@lookazh:
@lucku: mogę pisac tylko na swój temat: nie tyłam, nie miałam problemów z cera/włosami, przestałam miec bóle miesiączkowe i uregulował mi sie cykl. Czy dostanę raka nie wiem, jesli dostanę to nie wiem czy przez tabletki. W dzisiejszych czasach wszyscy jesteśmy eksperymentami ;)
  • Odpowiedz