Wpis z mikrobloga

@n44b: sugerujesz, że ekipa wykopu to tacy materialiści?! :D Myślę, a raczej mam nadzieję, że wszyscy bordowi takie dostaną - koszty produkcji przy takim zamówieniu powinny być niższe, chyba że na zdjęciu jest tylko 1/100 zamówienia :>
@maciejkiner: "Komentarze w AJAXie, czyli bez odświeżania strony - kolejna fajna opcja, która niebawem pojawi się w nowym Wykopie" Widocznie źle zinterpretowałem ;] A myślę że komentarze nie pojawiają się aż tak często aby by to sprawiało jakiś problem a poza tym nowe by się pojawiały na żółto do czasu odświeżenia strony.
@adam47: chodzilo o dodawanie bez przeladowania - zebys nie tracil podswietlen przy nowych komentarzach w dyskusji. Rzeczywiscie tamta notka zostala nieprecyzyjnie sformulowana.

@msichal: a skad mam wiedziec ktory komentarz aktualnie czytasz? Na ekranie jest ich kilka jednoczesnie i cos moze wpasc miedzy nie (nawet wiele komentarzy)...
@maciejkiner: np. po najechaniu kursorem na komentarz koło [+] [-] dać []

chociaż jestem pewien że i tak więcej głosów by było przeciw niż za ale można by dać tą funkcję do włączenia/wyłączenia w ustawieniach profilu i wszyscy byli by szczęśliwi (oprócz programistów rzecz jasna) ;)
@maciejkiner: przykład z youtube'a - kiedy oglądasz filmik/czytasz komentarze pojawia się ramka w której pisze (mniej więcej): "2 komentarze pojawiły się w czasie wyświetlania [pokaż]" - klikasz i poprostu się pojawiają

tu możnaby zrobić tak samo, z tym, że pojawiałoby się to w belkach (między godziną a +/-) pierwszych komentarzy (tych do których się inne podczepiają (czy "wątków", niewiem jak to nazwać heh)), a do reszty poprostu na dole

dało by
I teraz zamiast oceniać subiektywnie wykopów, to będzie rzut kostką i zakop lub wykop... gratuluje pomysłu.... poziom wykopu bedzie jeszcze niższy.